DLSS açmak mantıklı mı?

Tam hatırlamıyorum ancak sanırım işlemciye biraz yük bindiriyor yine de mantıklı çünkü sağladığı FPS binen yüke kıyasla çok fazla. Mesela DLSS açıp FPS'i eskiden aldığınız değere sabitlerseniz muhtemelen daha düşük sıcaklıklarla karşılaşacaksınız. En azından bende öyle oldu. DLSS açıp 60 küsur bir değere sabitliyorum normalden düşük oluyor sıcaklıklarım.

DLSS hangi modu kullanmalıyız peki bir sürü modu var?

DLSS hangi modu kullanmalıyız peki bir sürü modu var?
Genelde Otomatik ya da Dengeli modda keskinliği de ortalarda bir yerde kullanıyorum ben. Oyundan oyuna değişiyor gerçi. Bazılarında Kalite modunda da kullanıyorum eğer performans kötü değilse.

Çok ısınmıyorsa açılır. yük binmesi bir yana sıcaklık önemli. Sıcaklık çok artıyorsa açmayın tabiki. Ama normalinden 4-5 derece daha artarsa bir şey olmaz.

Hocam İşlemciye yük bindiriyor ama soğutucunuz iyi ve kaliteliyse sıkıntı yok. Isındırır işlemciyi ama soğutucu halleder onu.
Cooler Master Hyper 212 black var iyi mi bilmiyorum?

Cooler Master Hyper 212 black var iyi mi bilmiyorum?
Cooler Master kalitelidir. Rahat olun. Isındıığını görürseniz işlemcinin kapatırsınız.

Misal kontrolde GPU 100W, CPU 20W kullanıyor. Sıcaklıkta haliyle işlemcide 60, GPU'da 74 derece falan oluyor. DLSS açınca CPU 30'lara yükseliyor işlemci de 70 derece falan oluyor öyle aman aman ısınmıyor da işte insan CPU daha serin olunca mutlu oluyor :D

Benim işlemci bir ara stok fandayken TLOU yüklemiştim. Gölgelendiriciler yüklensin diye koymuştum. Geldiğimde 99 dereceydi. Baktım 100 oldu direkt kapatmıştım.

Benim işlemci bir ara stok fandayken TLOU yüklemiştim. Gölgelendiriciler yüklensin diye koymuştum. Geldiğimde 99 dereceydi. Baktım 100 oldu direkt kapatmıştım.

99 dereceyi görsem hem ben hem laptop bayılır herhalde :D

99 dereceyi görsem hem ben hem laptop bayılır herhalde :D

Bir fotoğraf çekip öyle kapatayım dedim. Stok fanın gazabını o an hissetmiştim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı