Çözüldü DLSS için sadece Ekran Kartı mı gerekli?

• Konuyu başlatan Joell
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 12
  • Görüntüleme 2.113
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Joell

Kilopat
Daha fazla  
Arkadaşlar mesela AMD tarafında SAM için 5000 serisi işlemci, 6000 serisi kart ve 500 chipset anakart gerekiyor. Ancak Nvıdıa tarafında DLSS açmak için sadece RTX serisi karta mı ihtiyaç var?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Arkadaşlar mesela AMD tarafında SAM için 5000 serisi işlemci, 6000 serisi kart ve 500 chipset anakart gerekiyor. Ancak Nvıdıa tarafında DLSS açmak için sadece RTX serisi karta mı ihtiyaç var?
Evet. İşlemcin ne olursa RTX ekran kartın varsa DLSS açabilirsin.
İyi de SAM ne alaka ki? Soruya gelecek olursak evet. Benim asıl merak ettiğim konu niye DSR gibi denetim masasında seçeneği yok, eski oyunları 8K oynamak hoş olurdu. İlk nesil DLSS oyuna özeldi, 2. ortak API ile oyuna gömülüyordu belki 3. nesil denetim masasında oyundan bağımsız bir şekilde bulunur.

Öncelikle hatamı düzeltmek istiyorum. Yanlış bilgilendirme yaptığım için özür dilerim.

GTX serilerinde bu özellik mevcut değilmiş. Emin olmak için GTX 16 serileri sonradan çıkan seriler olduğu için forumda göz attım ve yanlış bilgilendirme mağduru oldum. Sizi de burada hafif heyecanlandırdım sanırım. Tekrar kusura bakmayın.

İncelemeyi yazan arkadaşın ipiyle kuyuya indik :)

DLSS ile SAM tamamen farklı şeyler ama evet sadece ekran kartı gerekli.
Ne gibi farkları var?
İyi de SAM ne alaka ki? Soruya gelecek olursak evet. Benim asıl merak ettiğim konu niye DSR gibi denetim masasında seçeneği yok, eski oyunları 8K oynamak hoş olurdu. İlk nesil DLSS oyuna özeldi, 2. ortak API ile oyuna gömülüyordu belki 3. nesil denetim masasında oyundan bağımsız bir şekilde bulunur.
Ne gibi farklar var peki açıklar mısınız?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı