DLSS kaliteleri FPS değiştirmiyor

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
İşletim sistemi
Windows 10
GPUların gücü çok arttı ve CPUlar buna yetişemiyor. Eskiden bu kadar uğraşmazdık, ayarları yapardık GPU'ya göre. Şimdi bir oyun için 1 saat ayar yapıyorum. Ve normalde en son arttıracağım şeyleri bazen ilk arttırıyorum. Misal Far Cry 6. Çözünürlük ölçeği 1.2'ye almadan oyun CPU'yu çok saçma şekilde kullandığı için sürekli darboğaz oluyor. Gerçi tamamen düzelmiyor ama biraz rahatlıyor. 1080 yerine tamamen 2K ya da 4K ya geçsem bu seferde GPU'nun ciğeri yetmeyecek (3060).

DLSS'in düşük ayarlarını kullanmak için işlemci değiştirmenize gerek yok. Kalite ayarında 1440p'de en yüksek ayarlarda 60FPS üstü oynayamadığınız oyun olmamalı zaten.
Aslında normal şartlar altında olmuyor ama yazıda da belirttiğim gibi bu sıralar Cyberpunk 2077 ve Spider-Man Miles Morales oynuyorum, ikiside Dlss kalitesini aşağı çekmediğim müddetçe 60'ın altına sık sık düşüyor, özellikle Cyberpunk 2077. Aşağıya çektiğimde de pek bir şey değişmiyor tabii ki, garip bir durum gerçekten.

Aslında normal şartlar altında olmuyor ama yazıda da belirttiğim gibi bu sıralar Cyberpunk 2077 ve Spider-Man Miles Morales oynuyorum, ikiside Dlss kalitesini aşağı çekmediğim müddetçe 60'ın altına sık sık düşüyor, özellikle Cyberpunk 2077. Aşağıya çektiğimde de pek bir şey değişmiyor tabii ki, garip bir durum gerçekten.
Dediğiniz iki oyunda işlemciye oldukça yük bindiren oyunlar. 5000 serisinde fark yapacak ancak 5800x3d olur. Yeni seri işlemcilerde oldukça pahalı ve geçilmeye değmez diye düşünüyorum.

Ben kendim örnek vereyim. 5600x ve 3090 kullanıyorum.
Spiderman :
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Cyberpunk:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Şuan da CP2077'e tekrardan başladım. Psycho RT ayarında 1440p DLSS Kalite modunda ortalama 65-70FPS alıyorum. Ara sıra 60'ın altına düştüğü oluyor ama çok nadir bir durum. Beni rahatsız etmiyor açıkçası.

Dediğiniz iki oyunda işlemciye oldukça yük bindiren oyunlar. 5000 serisinde fark yapacak ancak 5800x3d olur. Yeni seri işlemcilerde oldukça pahalı ve geçilmeye değmez diye düşünüyorum.

Ben kendim örnek vereyim. 5600x ve 3090 kullanıyorum.
Spiderman :

Cyberpunk:

Şuan da CP2077'e tekrardan başladım. Psycho RT ayarında 1440p DLSS Kalite modunda ortalama 65-70FPS alıyorum. Ara sıra 60'ın altına düştüğü oluyor ama çok nadir bir durum. Beni rahatsız etmiyor açıkçası.

Anladım, o vakit yapacak pek bir şey yok böyle kullanmaya devam edeyim. En kötü Ray Tracing'i açmam artık yapacak bir şey yok. Tekrardan teşekkür ediyorum, konu kapanabilir.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı