DLSS nedir? Ne işe yarar? Performans farkı var mı?

DLSS NVDIA tarafından RTX serisi kartlar yani Ampere mimarisi ile ilk kez kullanıma sunulan bir yapay zeka görüntü işleme çözümü teknolojisidir.

Kısaca AI ve önden tanımlı oyun optimizasyonu sayesinde DLSS yani derin süper öğrenme mekanizması oyun içi size daha fazla FPS verir.
 
FPS'yi kesinlikle arttıracaktır kalite modunda kullanmanızı tavsiye ediyorum görüntüden kaybetmeden FPS artacaktır.
 
Merhaba DLSS nedir oyunlarda ne fark yaratır?

Mesela ekran kartı: RTX 3060 (6 GB)
Görüntü kalitesini bozmadan ya da bozarak (kendin ayarlayabiliyorsun) FPS değerlerini yükseltmene yarayan nVidia tarafından geliştirilen ve sadece RTX kartlarda bulunan görüntü iyileştirme teknolojisidir.90 FPS alıyorsan görüntü kalitesini bozmadan FPS yükseltmek için oyunun ayarlar sekmesinden DLSS yazan yeri kalite ayarına alıyorsunuz ve görüntü bozulmadan 90 FPS den 150 FPS gibi bir değere çıkabilirsiniz.Görüntü kalitesini bozarak FPS değerini daha da yükseltebilirsin.Bunun için de yine ayarlarda DLSS yazan yeri ultra ayarına alarak kalite birazcık bozulsa da 90 FPS den 180-200 gibi FPS değerlerine ulaşabilirsiniz.Yardımcı olduysam ne mutlu bana:)
 
DLSS NVIDIA tarafından RTX serisi kartlar yani Ampere mimarisi ile ilk kez kullanıma sunulan bir yapay zeka görüntü işleme çözümü teknolojisidir.

Kısaca AI ve önden tanımlı oyun optimizasyonu sayesinde DLSS yani derin süper öğrenme mekanizması oyun içi size daha fazla FPS verir.

Sağ olun

Görüntü kalitesini bozmadan ya da bozarak (kendin ayarlayabiliyorsun) FPS değerlerini yükseltmene yarayan NVIDIA tarafından geliştirilen RTX kartlarda bulunan görüntü iyileştirme teknolojisidir. 90 FPS alıyorsan görüntü kalitesini bozmadan FPS yükseltmek için oyunun ayarlar sekmesinden DLSS yazan yeri kalite ayarına alıyorsunuz ve görüntü bozulmadan 90 FPS'den 150 FPS gibi bir değere çıkabilirsiniz. Görüntü kalitesini bozarak FPS değerini daha da yükseltebilirsin. Bunun için de yine ayarlarda DLSS yazan yeri Ultra ayarına alarak kalite birazcık bozulsa da 90 FPS'den 180-200 gibi FPS değerlerine ulaşabilirsiniz. Yardımcı olduysam ne mutlu bana:)

Anladim çok teşekkürler
 

Yeni konular

Geri
Yukarı