Çözüldü DLSS nedir?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

333365

Yottapat!
Bin Çözüm, Bir Efsane Çözüme Giden Yol 1000'e Doğru Tam Bir Technopat'sınız! İlk 5 Haneli Mesajınız! Mesaj Sayısında Ender Kişilerdensiniz!
Makaleler
65
Arkadaşlar merhaba, bir Technopat makalesi okurken DLSS ile ilgili bir şey gördüm de bu DLSS nedir? Aydınlatabilecek birisi var mı? Okuduğum kadarıyla herhalde FPS artışı ve görüntü iyileştirmesi sağlıyor olsa gerek. RTX 3060 ekran kartında görmüştüm bu özelliği. Cevaplar için teşekkürler şimdiden.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Arkadaşlar merhaba, bir Technopat makalesi okurken DLSS ile ilgili bir şey gördüm de bu DLSS nedir? Aydınlatabilecek birisi var mı? Okuduğum kadarıyla herhalde FPS artışı ve görüntü iyileştirmesi sağlıyor olsa gerek. RTX 3060 ekran kartında görmüştüm bu özelliği. Cevaplar için teşekkürler şimdiden.

Hocam DLSS basitçe görüntü üzerindeki karelerdeki pixel sayısını, kare hızını hesaplar ve onları yapay olanı ile değiştirerek hem kartın performansını arttırır, bazen de oyundaki görsel hataları düzeltir.

Hocam DLSS basitçe görüntü üzerindeki karelerdeki pixel sayısını, kare hızını hesaplar ve onları yapay olanı ile değiştirerek hem kartın performansını arttırır, bazen de oyundaki görsel hataları düzeltir.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Selam. buradan bakabilirsin.

Arkadaşlar konu linki atmanızdan ziyade basit bir cümleyle yorumlarınızı bekliyordum da gene de cevaplar için teşekkürler.

Bazen de oyundaki görsel hataları düzeltir.

Bu görsel hatalar ne tarz hatalar oluyor mesela? Bir örnek verebilirseniz iyi olur.

Arkadaşlar konu linki atmanızdan ziyade basit bir cümleyle yorumlarınızı bekliyordum da gene de cevaplar için teşekkürler.

Bu görsel hatalar ne tarz hatalar oluyor mesela? Bir örnek verebilirseniz iyi olur.
Hocam en basiti birçok oyunda uzaktaki nesneler iyi değildir yada firmalar uğraşmazlar o yüzden dlss bunu fark eder ve uzaktaki görüntüyü yada nesneyi daha iyi hale getirir.

“Derin öğrenme destekli süper-örnekleme, derin öğrenmeyi kullanarak orijinal düşük çözünürlüklü görüntünün daha yüksek çözünürlüklü görüntüsüne benzeyen bir görüntü oluşturmak için NVIDIA tarafından geliştirilen bir teknolojidir.” Kaynak Vikipedi.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı