DLSS Override'ın çalıştığı nasıl anlaşılır?

Makaleler
26
Sürücü ve NVIDIA App güncel. Destekli bir oyunda DLSS Override'ı açıyorum, en yeni özellik ve ön ayar J olarak da denedim ancak çalıştığını nasıl anlayacağız? Oyunun DLL dosyalarına bakıyorum herhangi bir güncelleme veya değişiklik yok. DLSS override seçeneğini değiştirince oyunu kapatıp açmak gerekiyor mu? 2 tane oyunda test ettim Overwatch 2 ve Marvel Rivals ancak bana pek farklı gelmedi, devrede mi ondan bile emin değilim.

Bu şekilde kullanıyorum:

1738354949612.png

Sürücü ve NVIDIA App güncel. Destekli bir oyunda DLSS Override'ı açıyorum, en yeni özellik ve ön ayar J olarak da denedim ancak çalıştığını nasıl anlayacağız? Oyunun DLL dosyalarına bakıyorum herhangi bir güncelleme veya değişiklik yok. DLSS override seçeneğini değiştirince oyunu kapatıp açmak gerekiyor mu? 2 tane oyunda test ettim Overwatch 2 ve Marvel Rivals ancak bana pek farklı gelmedi, devrede mi ondan bile emin değilim.

Bu şekilde kullanıyorum:

Eki Görüntüle 2413117

En aşağı tarafa geçin ve Ayarlardaki J seçeneğini seçin.

En aşağı tarafa geçin ve Ayarlardaki J seçeneğini seçin.

Denedim hocam ama ya ben fark göremiyorum ya da aktif olmuyor. DLSS DLL dosyalarını manuel yerine otomatik güncellemeyecek miydi NVIDIA App?

Denedim hocam ama ya ben fark göremiyorum ya da aktif olmuyor. DLSS DLL dosyalarını manuel yerine otomatik güncellemeyecek miydi NVIDIA App?
Daha o özellik gelmedi yakında gelecek diye biliyorum. Ön ayar kısmını J seçtiğinizde sadece seçtiğiniz oyun için aktif oluyor olması lazım.

Overwatch 2'de Ön ayar j ve default olarak denedim, ayar değişikliği sonrası da oyunu kapatıp açtım ve hayvan gibi FPS düşürüyor DLSS override. Oyun içinde de DLSS Kalite modundaydı. Görüntü olarak da hiç fark yok.

Bu Override hali:
1738355937491.png

Bu da varsayılan:

1738355959930.png

@Emir M. bu NVIDIA App ile nasıl yapılıyor bir türlü ben de anlamadım. RDR2'de yapamamıştım ben. En son DLSS Swapper yazılımını kullanarak en son sürüme güncelledim ve oldu. Normalde RDR2'de DLSS çok bozuyordu görüntüyü, şimdi Native halinden bile daha iyi yapıyor.

@Emir M. bu NVIDIA App ile nasıl yapılıyor bir türlü ben de anlamadım. RDR2'de yapamamıştım ben. En son DLSS Swapper yazılımını kullanarak en son sürüme güncelledim ve oldu. Normalde RDR2'de DLSS çok bozuyordu görüntüyü, şimdi Native halinden bile daha iyi yapıyor.

Grafikler sekmesinde oyun profiline girip sürücü ayarları kısmından DLSS geçersiz kılma seçeneği var oradan yapacaksınız. Ama çok az oyunun desteği var şu an o yüzden çoğu desteklemiyor veya hiç olmuyor. 12 tane oyundan sadece 2 tanesinin desteği var bende şu an, üzücü. Zaten oyun firmalarının yapmamak için kırk takla attığı şeyi kullanıcılar kendi yapsın kolaylık olsun diye sen kendin sunuyorsun ama onda bile destek listesi var, enteresan.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı