DNS için 8.8.8.8 vs 1.1.1.1

Makaleler
2
Daha fazla  
Merhabalar, gerek hız, gerek ping, gerek sansür vb. nedenlerden dolayı TTNET'in kendi DNS sunucularını kullanmak istemiyorum. Artık Google veya Cloudflare'ın DNS sunucularını kullanmak istiyorum. Sizce hangisinin performansı daha iyidir? Ayrıca Cloudflare'ın DNS sunucusunun yasaklandığına dair bazı iddialar var, ne kadar doğru? TTNET'in kendi DNS sunucuları dışında Google ve Cloudflare gibi şirketlerin DNS sunucularını kullanırsam başıma bir iş gelir mi?

Merhabalar, gerek hız, gerek ping, gerek sansür vb. nedenlerden dolayı TTNET'in kendi DNS sunucularını kullanmak istemiyorum. Artık Google veya Cloudflare'ın DNS sunucularını kullanmak istiyorum. Sizce hangisinin performansı daha iyidir? Ayrıca Cloudflare'ın DNS sunucusunun yasaklandığına dair bazı iddialar var, ne kadar doğru? TTNET'in kendi DNS sunucuları dışında Google ve cloudflare gibi şirketlerin DNS sunucularını kullanırsam başıma bir iş gelir mi?

Hayır başınıza iş gelmez ama sorumluluk size ait olur böyle şeylerde bazı DNS'lerin güvenli veya güvenli olmadığı yazar ve orada DNS kullanırken size sağladıkları veya sağlamadıklarını sitelerinde yazıyorlar, DNS jumper veya dnsbench kullanarak hangi DNS iyi sonuçlar verdiğini görebilirsin.

Şöyle etkileyebilir. Eğer mevcut kullandığınız DNS adresi, oyunun sunucularından düşük pingli olan sunucunun adresini çözümleyemeyip daha yüksek pingli bir sunucuya bağlıyorsa ve yeni DNS adresiniz daha düşük pingli sunucuyu çözümleyebiliyorsa ve o sunucuya bağlantı sağlayabiliyorsa düz mantık olarak baktığımızda pinginiz düşmüş olur. Fakat ping, 2 farklı DNS adresinde de aynı sunucuya atılıyorsa (bu sunucu iki DNS sağlayıcının da çözümleyebileceği bir sunucu doğal olarak) o zaman pingde hiçbir oynama olmaz. DNS'nin görevi öğrenilirse zaten soru otomatikman cevaplanmış olur.

Oynadığınız oyunlar da cloudflare, AWS gibi popüler ve saygın sunucular kullanıyorlarsa zaten çoğu DNS adresi bu sunuculara bağlantı sağlar. Yani DNS değiştirmek çok yüksek ihtimalle pingi etkilemez diyebiliriz bana kalırsa.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı