DNS mi, yoksa VPN mi kullanılmalı?

Mercy22

Centipat
Daha fazla  
Selamlar. Bunu PC için bahsediyorun, Normalde ben Proton VPN kullanıyorum ama uygulamanın açılması ve sunucuların dolu olmasından hızı yavaş oluyor. Bende Cloudflare VPN indirdim ve 1.1.1.1 seçeneğini seçip açtım. Bu bayağı hızlı geldi bana artık siteler daha hızlı açılıyor. Malum başka siteler içinde kullandığım için Proton VPN mi kullanayım, yoksa Cloudflare'nin 1.1.1.1 seçeneğini açıp mı kullanayım?

DNS sizin tarayıcıya girdiğiniz "youtube.com" gibi adreslerin ip adresine dönüştürülmesini sağlar. Normalde internet sağlayıcınızın DNS'ini kullanırsınız fakat bu sunucular genelde yavaş olduğu için Cloudflare'in DNS'ine geçince sitelerin hızlı açılması normaldir.
VPN ise sizin internet trafiğinizi VPN sağlayıcınızın sunucuları üzerinden aktarır. Başka siteler için bunu kullanmanız gerekse de normal kullanım için yavaş kalabilir.

DNS sizin tarayıcıya girdiğiniz "youtube.com" gibi adreslerin ip adresine dönüştürülmesini sağlar. Normalde internet sağlayıcınızın DNS'ini kullanırsınız fakat bu sunucular genelde yavaş olduğu için Cloudflare'in DNS'ine geçince sitelerin hızlı açılması normaldir.
VPN ise sizin internet trafiğinizi VPN sağlayıcınızın sunucuları üzerinden aktarır. Başka siteler için bunu kullanmanız gerekse de normal kullanım için yavaş kalabilir.
Peki hangisini tercih etmeliyim? Hangisi başıma iş açtırmaz :D

Peki hangisini tercih etmeliyim? Hangisi başıma iş açtırmaz :D
Sadece DNS kullanırsanız İnternet sağlayıcınız bağlandığınız sitelerin IP adreslerini görebilir. IP adreslerinden girdiğiniz siteler hakkında fikir sahibi olabilir.
VPN kullanırsanız internet sağlayıcınız sadece VPN sunucusu ile olan bağlantınızı görebilir. Kullandığınız VPN girdiğiniz sitelerin IP adreslerini görebilir.

Burada VPN'e mi internet sağlayıcınıza mı daha çok güvendiğiniz önemli.

Hiçbiri fakat superonlinesanız dns kullanamazsınız. Yasaklı çünkü.
Evet normal windows ayarlar kısmına 1.1.1.1 yazınca olmuyor ama dediğim gibi cloudflare'nin uygulamasını indirdim ve onu aktif edince dns gibi çalışıyor

Sadece DNS kullanırsanız İnternet sağlayıcınız bağlandığınız sitelerin IP adreslerini görebilir. IP adreslerinden girdiğiniz siteler hakkında fikir sahibi olabilir.
VPN kullanırsanız internet sağlayıcınız sadece VPN sunucusu ile olan bağlantınızı görebilir. Kullandığınız VPN girdiğiniz sitelerin IP adreslerini görebilir.

Hmm yani internet sağlayıcıya güvenirsem sıkıntı olmaz mı, çünkü ailemle yaşıyorum onların öğrenme gibi durumu vb. Vpn sunucusu istediğini yapsın bana bir şey yapmadığı sürece

Benim amacım güvenlik değil aslında yeterki eve ceza gibi veya ailemin kulağına gitmesin. Ondan dolayı vpn ile mi girmek yoksa cloudflare uygulamasından dns seçeneğini seçip mi girmem daha mantıklı acaba

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı