DNS'den IP adresini değiştirmek interneti hızlandırır mı?

ASSASSIN0147

Kilopat
Makaleler
1
Şubat ayından beri internetim çok kötü. Türk Telekom kullanıyorum, oyunlarda girerken 999 ping oluyor. Daha önce olmuyordu, Şubat ayında başladı. DNS ayarlarından IP adresini değiştirirsem sorun çözülür mü?

Son düzenleyen: Moderatör:
Şubat ayından beri internetim çok kötü. Türk Telekom kullanıyorum, oyunlarda girerken 999 ping oluyor. Daha önce olmuyordu, Şubat ayında başladı. DNS ayarlarından IP adresini değiştirirsem sorun çözülür mü?
Eski bir efsane denemekten zarar gelmez. Ama ülkece çoğumuz 20 yıllık telefon hatları üzerinden internet kullanıyoruz. Herkes evde olunca da haliyle internet hızlarımız epey düşüyor. Karantina bitmeden düzelmesi biraz zor gibi...

Gün içinde 130 Mpbs (geceleri 200'ü geçiyor) olan hızım şu an 20-30 arasında seyrediyor. Yaşadığımız şu virüs salgını sebebiyle internet trafiğinin dalgalanması ve yavaşlaması normal. Ülkenin altyapısı yetersiz

Gün içinde 130 Mpbs (geceleri 200'ü geçiyor) olan hızım şu an 20-30 arasında seyrediyor. Yaşadığımız şu virüs salgını sebebiyle internet trafiğinin dalgalanması ve yavaşlaması normal. Ülkenin altyapısı yetersiz
Benim de normalde 10-12 olan hızım bu sıralar 2-3 civarı takılıyor. Özendim gerçekten. Sahip olduğunuz en düşük hıza sahip olmak isterdim.

İnternet sağlayıcımın 100 Mbps sağlamasına rağmen mahalle altyapısından dolayı en iyi zamanda bile 12yi geçemiyorum. Fiber şart.
Bizim mahallenin altyapısı sanırım cumhuriyet döneminden kalma. 3'ün üzerine çıkınca bağlantı kopması yaşanıyor. O yüzden superbox'ın sınırsız olanını kullanıyorum 1.5 yıldır. Pahalı ama mecburum. Umarım düzelir

Kablosuz bağlanıyorsanız eğer kablosuz kanalı sabitleyin.

Modem arayüzünden kablosuz seçenekleri üzerinde kanal ayarı var.
Bu kanal ayarı otomatik kaldığı zaman sürekli kanal arar en uygunu bulmak için.
Kanal ayarında modeme göre 1 ile 9, 1 ile 11, 1 ile 13 arası kanal vardır.
En uygun boş kanalı bulun ve onu seçin.
Ping sorunu ciddi anlamda azalıcaktır.

Kendi laptop cihazımda ping sorununa bu şekilde çözüm sağladım ben.
Otomatik olarak bıraktığımda en az 300 olurken en yüksek 900 küsür ping olabiliyordu.
Bu ayarı yapınca 100 ping bile görmedim.
Genel olarak 40 civarı oluyor başka odada olunca.

5 GHz olsa dahi kablosuz bağlantı sabitleyin kanalı oyun oynuyorsanız.

LAN kablosu ile bağlantı alıp bu sorunu yaşıyorsanız eğer LAN ağ sürücüsü, modem, LAN kablosu sebep olabilir.

Modem değerlerinizi paylaşırsanız eğer saha iyi destek alabilrisiniz.

Mobil veri İnterneti zaten bu aralar çok sorunlu baz istasyonu yetersizliği ve sorunları yüzünden.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı