DOCB.Exe dosyası zararlı mıdır?

Rica ederim, umarım en kısa sürede iner oyunlar.

Hocam bilgin var mı bilmiyorum acil sormam gerekiyor du.

Rica ederim, umarım en kısa sürede iner oyunlar.

Of hocam of, PC açıktı oyunlar iniyordu baktım bir tekrar metin belgeleri shortcutlar falan neredeyse hepsi. Paas olmuş, bazı oyunlar olmamış anlayamadım metin belgeleri de gitti of. Paas ne oluyor hocam biliyor musun?

Of hocam of, PC açıktı oyunlar iniyordu baktım bir tekrar metin belgeleri shortcutlar falan neredeyse hepsi. Paas olmuş, bazı oyunlar olmamış anlayamadım metin belgeleri de gitti of. Paas ne oluyor hocam biliyor musun?
Kusura bakmayın geç gördüm.Hocam maalesef eğer bahsettiğiniz paas şuan araştırdığım paas'sa sizin kolay yoldan kurtulmak için bir formata ihtiyacınız olabilir,aslında bir çözüm daha var ama bunu yapmak hem riskli hemde zor videoda gördüğüm kadarıyla.Bu virüs hakkında çok bir bilgim yok ama galiba biraz güçlü bi virüs.Sizden ricam konuyu öne çıkarmanız illaki bu Paas hakkında sağlam bilgisi olan biri vardır.

Kusura bakmayın geç gördüm. Hocam maalesef eğer bahsettiğiniz paas şu an araştırdığım paas'sa sizin kolay yoldan kurtulmak için bir formata ihtiyacınız olabilir, aslında bir çözüm daha var ama bunu yapmak hem riskli hem de zor videoda gördüğüm kadarıyla. Bu virüs hakkında çok bir bilgim yok ama galiba biraz güçlü bir virüs. Sizden ricam konuyu öne çıkarmanız illaki bu paas hakkında sağlam bilgisi olan biri vardır.

Hocam Paas'ı kaldırdım mı bilmiyorum ama Regedit'e falan bulaşmıştı manyak onu silebildim ama tam olarak çıktı mı emin değilim, şimdi asıl sıkıntı geliyor işte, birkaç programla metin belgeleri, resimler ve doğal olarak da oyun Save'lerini geri almaya çalışacağım, teşekkür ederim, estağfurullah gecenin kaçında yazdım. Açtım konu bakalım belki bir şey olur, sağ ol tekrar.

Hocam Paas'ı kaldırdım mı bilmiyorum ama Regedit'e falan bulaşmıştı manyak onu silebildim ama tam olarak çıktı mı emin değilim, şimdi asıl sıkıntı geliyor işte, birkaç programla metin belgeleri, resimler ve doğal olarak da oyun Save'lerini geri almaya çalışacağım, teşekkür ederim, estağfurullah gecenin kaçında yazdım. Açtım konu bakalım belki bir şey olur, sağ ol tekrar.
Rica ederim hocam keşke daha çok bilgim olsaydıda daha iyi yardımcı olabilseydim.Kendinize iyi bakın.

Merhaba, paas maalesef çok sıkıntılı bir virüs çeşidi. Daha da doğrusu fidye türü denen bir virüs/kodlama ve fotoğraflardan videolara her şeye yayılıyor. Mesela bir fotoğrafın sonunda jpeg formatı ardından .paas şeklinde ek uzantı oluşuyor ve bunları tek tek düzeltme şansı olabiliyor ama çoğu şeyi kurtaramıyorsunuz ya da diskte binlerce fotoğraf varsa hangi biriyle uğraşacaksınız vs.

Bir kaç ay evvel ben de yakalandım ona maalesef. Netten bir şey indirmiştim hem de çok gereksiz bir şeydi resmen bile bile lades oldu. Daha tıklarken anladım ama iş işten geçmişti. Yabancı forumları da araştırdım ve orada kurulan net bir cümle:

".paas fidye virüs türünü çözebilecek bir kod henüz yazılamadı" gibi bir şeydi. Yani onu düzeltebilecek bir program ben de bayağı aramıştım ama bulamamıştım. Format dışında çözüm olmuyor ve hatta fidye esprisi de şuradan geliyor. Bilgisayarda belli kısımlara not defteri de oluşuyor açtığınızda açıkça yazıyor zaten 400 dolar 500 dolar istediklerini...

Benim hem bilgisayardaki diske hem de usb ye bulaşmıştı. Maalesef ikisine de format atmak durumunda kaldım.

.paas varsa geçmiş olsun. Çünkü elinizin altındaki bir kaç tanesini silmek çözüm olamıyor ne yazık ki her yere yayılıyor.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı