DOCP uyguladıktan sonra sistem güvenli modda açılıyor

Ahmet Enes V1

Hectopat
Katılım
7 Ekim 2018
Mesajlar
11
Herkese merhaba. Bir süre önce bilgisayar topladım fakat yaptığım bir hata vardı. Anakartımın QVL dosyasını okuyup RAM uyumluluğunu kontrol etmedim. ASUS TUF X570-PLUS GAMING OC modeline Corsair Vengeance LPX 2x16 GB 3600MHz RAM aldım fakat sonrasında şu an yaşadığım sorun oluştu. ASUS ile irtibata geçtiğimde sorunun RAM'imden kaynaklandığını söylediler. Bunun üzerine onu satıp yerine G.Skill tridentz Neo 3600MHz 2x16 GB RAM aldım QVL de koduyla beraber kontrol ettim uyumlu olduğu yazıyor. Fakat DOCP profili uyguladığımda anakartın üstündeki sarı RAM ışığı yanıyor ve PSU'dan ufak bir tık sesi gelip bilgisayar aniden kapanıyor. Sonra yeniden deniyor yine aynı bir kere daha yine aynı sonrasında ayarları uygulamadan önceki halinde başlatıp BIOS'a girmemi istiyor. DOCP disable ettikten sonra düzeliyor ama RAM 2133 MHz de kaldı. Sistemim:
ASUS TUF X570-PLUS GAMING OC.
ASUS TUF RTX3070 GAMING OC.
Ryzen 7 3700X.
PSU: Sharkoon wpm Gold Zero 80+ Gold 750W.
G.Skill tridentz Neo 3600MHz (2x16) CL16.
 
Sisteminiz çok güzel. Hayran kaldım. DOCP büyük ihtimalle xmp profili degil mi? Asuslarda degisikti sanırım. Bide kendiniz secseniz ram frekansını.
 
Teşekkür ederim uzun zamandır hayalimdi geçen sene sonund akıllılık edip borca girdim iyi ki yapmışım ekran kartım şaun aldığımın 2 katından daha yüksek. DOCP xmp evet manuel olarak 3533 mhz yaptım technopat videosunda duymuştum bazen uymayabiliyor vs diye ama yine olmadı.
 
evet biostan save&exit yaptıktan sonra üç kere açılmaya çalışıp 2-3 saniyeliğine güç alıp sonra düz kontak yapar gibi birden gücü kesiyor ta ki safe modda açana kadar
 
3200 yaptığımda oluyor ama zaten önceki ramlerimde de manuel overclock ayarlarıyla 3200 e getirmiştim.
 

Dosya Ekleri

  • Screenshot_1.png
    Screenshot_1.png
    34,3 KB · Görüntüleme: 31
yaptım hepsini yaptım cmos reset attım yemedi bios pili çıkardım slotları değiştim ne yaparsam yapayım olmuyor anakartın bir kilidi olabilir mi diye düşünüyorum bu tarz bir hata alan da bulamadım internette
 

Yeni konular

Geri
Yukarı