Dökmeden Bardak Taşımak

Daha fazla  
Arkadaşlar siz döküyor musunuz bilmiyorum ama ben bardakta bir şey taşırken yavaş adım atsam da hızlı adım atsam da bardak sallanıp içindekiler birkaç damla dökülüyor. Hadi su vs. onlar bir şey değilde çay olunca elinde yanıyor. Ek olarak çay bardağı taşırken elim bazen çok yanıyor bunların taşıma yöntemleri vs. var mı? Özellikle dökmeden taşımak için 10 saniyelik yere 2 dakikada gidiyorum yine de dökülüyor. Biraz bende de sakarlık mı var nedir anlamadım. Sizden ricam bunun bir tekniği falan varsa paylaşın artık elimi yakmak, suyu dökmek istemiyorum.

Ağzına kadar doldurmamayı deneyebilirsin. Onun dışında şahsen ben içgüdüsel olarak taşıyorum, bardağa değil yola bakıyorum. Çay bardağının elini yakmasına gelirsek mekan uygun mudur bilmem ama çay tabağı kullanabilirsin o da yoksa elini muslukta yıkayıp sadece kaba suyunu silkeleyerek bardağı tutmanın etkisi olacaktır.

Zamanında garsonluk yapan biri olarak elim hep tepsiye alıştı. Tepside 10 tane içecek de olsa dökmem. Aynı zamanda sol elle taşırdık. Sağ elle taşırsam şu an dökerim. İstersen sol elinle bir dene. Aslında bu biraz da alışkanlık. İçecek taşırken bardağa değil yoluna bak. Sakin adımlar at. "Dökülecek" korkusuyla gitme. Bunu kafandan atarsan istemsiz bir şekilde dökmeden gidersin bence.

Taşırken dökülecek korkusu yaşıyorsan kesinlikle döküyorsun. Öncelikle böyle bir korkun varsa bunu aşmalısın. Normalde nasıl yürüyorsan aynı şekilde ilerle. El bu sıcaktan dolayı yanabilir. Çay tabağı kullan ya da dudak payını iyi ayarla üstten tutarak taşı. Çayın buharı yine elini yakabilir iki elin arasında değiştirerek ilerle.

En önemlisi bardağa bakarak yürüme, önüne bak ve düz doğrultuda yürü.

Aklıma büyük ustanın şu sahnesi geldi:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Ağzına kadar doldurmamayı deneyebilirsin. Onun dışında şahsen ben içgüdüsel olarak taşıyorum, bardağa değil yola bakıyorum. Çay bardağının elini yakmasına gelirsek mekan uygun mudur bilmem ama çay tabağı kullanabilirsin o da yoksa elini muslukta yıkayıp sadece kaba suyunu silkeleyerek bardağı tutmanın etkisi olacaktır.
Ağzına kadar doldurmuyorum zaten dudak payı oluyor.
İşin sırrı bir yere bakmakla veya bakmamakla alâkalı değil. İşin sırrı çok pratik yapmakta saklı. Evde boş kaldıkça doldur bardağa suyu oda oda gezdir.
Artık boş vakitlerde bardak taşıyacağız. :D

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı