Dönercide çalışırken ilk gün nasıl davranılır?

Müşteriye iyi davran ilk birkaç gün muhtemelen seni komi yapacaklardır sipariş alacaksın veya boşları toplama vs. ve en önemlisi ben yapamam dökerim kırarım bunları asla umursama dikkat et yani düşürüp kırma ama kafana takmama modunda olman lazım o konuda düşerse düşsün en fazla yevmiyeden keserler. Ve 18 olduğunda work and travel a git aynı işi Amerika da saati 15 dolardan yapıp günde 15 saat çalışırsan 2 ay sonra geldiğinde şu anki dolar kurunda 331bin TL paran olur.

Merhaba arkadaşlar geçen açtığım hiç arkadaşım yok konusundan sonra annemle konuştum, "o hâlde çık git iş bak boş boş oturacağına eve katkın olur arkadaş da edinirsin" dedi. 😀 bunca zamandır neden bunları söylemedi anlayamadım.

Bugün tüm günümü iş arayarak geçirdim neredeyse her yer yaşımdan ötürü kabul etmediler. Bir yandan da internette ve Instagram'da ararken az önce dönerci dükkanı olan birisi takip isteği attı, kendisine ulaşmamı istedi. Konuştuk anlaştık yarın sabah başlayacağım, 8:30'dan 14:00'e kadar çalışacağım, günlük 200 lira yevmiye alacağım. Ben merkezde ikamet ediyorum dükkan Kepez'de, otobüsle gidip geleceğim.

Size sormak istediğim şeyler şu; ilk iş günlerimde nasıl olmalıyım, nasıl giyinmeliyim, siz çalışırken neler yaptınız, keşke yapsaydım ya da yapmasaydım dediğiniz şeyler nedir?
Beyaz giyme, kirlenmesiyle uğraşmazsın.
Müşterilerin siparişleriyle ilgileneceksen dikkat et, çalıştığın yerdeki insanların tavırlarını kişisel alma.

İlk iş günlerinde sessiz ama güler yüzlü ol ortamı tanımaya çalış. İş yerinde çalışan elemanlarla tanış müşterilerle boş muhabbetlere girme pek samimi olma patronun bundan pek hoşnut kalmayabilir. Ailesel durumlarını işine katma bu seni yıkık duruma düşürür ve ayrıca dönerciden pek hayır gelmez faklı bir iş bulmanı öneririm geleceği olan. Bir bilgisayarcı veya ofis gibi bir yer bul kendine. İş öğrenebileceğin ve zamanı geldiğinde kendi işini yapabileceğin bir iş olmalı.

Çok iyi iş. Mesai saatleri bayağı güzel, 200 lira da iyi para. Mis gibi iş iki gün hiç harcamazsan 1 kilo et alabilirsin.

Arkadaşlar niye gülücük atıyorsunuz, 8:30'dan 14:00'e kadar çalışacak. Okul bile en erken öğlen 3 gibi bitiyor. Müşterilerden de bahşis alsa 250-300 lirayı bulur.

Arkadaşlar niye gülücük atıyorsunuz, 8:30'dan 14:00'e kadar çalışacak. Okul bile en erken öğlen 3 gibi bitiyor. Müşterilerden de bahşis alsa 250-300 lirayı bulur.
Arkadaşlar, ben okumuyorum onu da göz önünde bulunduralım, amacım öyle ev geçindirecek ya da masraflarımı karşılayacak bir gelir arayışı değil. ☺️ Düz bir kızım en fazla fazladan makyaj malzemesi düzerim artanı kenara koyarım annem babam çok şükür çalışıyor muhtaç değilim o saate iyi bile bence ücreti. Tavsiyeler için çok teşekkür ediyorum. ❤️

Merhaba arkadaşlar geçen açtığım hiç arkadaşım yok konusundan sonra annemle konuştum, "o hâlde çık git iş bak boş boş oturacağına eve katkın olur arkadaş da edinirsin" dedi. 😀 bunca zamandır neden bunları söylemedi anlayamadım.

Bugün tüm günümü iş arayarak geçirdim neredeyse her yer yaşımdan ötürü kabul etmediler. Bir yandan da internette ve Instagram'da ararken az önce dönerci dükkanı olan birisi takip isteği attı, kendisine ulaşmamı istedi. Konuştuk anlaştık yarın sabah başlayacağım, 8:30'dan 14:00'e kadar çalışacağım, günlük 200 lira yevmiye alacağım. Ben merkezde ikamet ediyorum dükkan Kepez'de, otobüsle gidip geleceğim.

Size sormak istediğim şeyler şu; ilk iş günlerimde nasıl olmalıyım, nasıl giyinmeliyim, siz çalışırken neler yaptınız, keşke yapsaydım ya da yapmasaydım dediğiniz şeyler nedir?
Deneyim açısından 1 maksimum 2 ay çalışıp çıkmanı tavsiye ederim. Aylık 6000₺ çok düşük bir ücret. İnsanlar 8 saat çalışarak asgari ücret ve sigorta alıyor. Sen neden 6 saat çalışıp aylık 6000₺ alasın ki? Seni bilemem ancak ben tam olarak düşük maaş verdikleri için hiçbir işe girip çalışmadım şimdiye kadar.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı