Dönüştürücü Sisteme Zarar Verir Mi?

Marshixq

Centipat
Daha fazla  
Yaklaşık 1.5 senedir yeni aldığım ve kullanmakta olduğum bilgisayarımı aldığımdan beri dönüştürücü olarak kullanıyorum. Elimde 7-8 senelik bir monitör var ve PC'yi ilk aldığımda bir arkadaştan dönüştürücü almıştım, ucuzda olsa baya bir süre götürmüştü. Sonralarında hep ekranlarım gidip gelmeye başladı bu sefer güzel bir marka dönüştürücü aldım. Yaklaşık 3 aydır kullandıktan sonra şu son zamanlarda yine çok ekranım gitmeye başladı ve canımı sıkıyor.

Video izlerken tam ekran izleyemiyorum. 3-4 saniye sonra tekrar ekranım gidip hemen saniyesinde tekrar geliyor. Oyun oynarken ya da başka bir tam ekran bir şey yaparken gidiyor ve uzun süre gelmiyor kimi zaman sitelerde gidiyor neden gittiğini çözemedim. Bunun böyle yapması ekran kartım gibi parçalara zarar verir mi? Ve bu gitmesinin çözümü varsa paylaşırsanız çok güzel olur.

Ben de dönüştürücü ile kullandım sistemi bir süre ve dediğiniz gibi dönüştürücü ömrü maksimum 2-3 ay. Kısa zamanda bir monitör alın derim.
Bazı durumlardan dolayı alamıyorum ama İnşallah alırım en kısa sürede çünkü bir yandan çok yoruyor gözlerimi. Kısa sürede bozulacağını bildiğim iyi oldu başkalarında olmuyor sanıyordum sağolasın.
HDMI to VGA dönüştürücüsü kullandım bir süre. Bir zararını görmedim.
Teşekkürler

Bazı durumlardan dolayı alamıyorum ama İnşallah alırım en kısa sürede çünkü bir yandan çok yoruyor gözlerimi. Kısa sürede bozulacağını bildiğim iyi oldu başkalarında olmuyor sanıyordum sağolasın.
Hocam zaten 10 TL'likler de var internette. Aşırı kalitesiz olanlardan almışsınız belli ki. Benim monitör ihtiyacım olmadığından dolayı kullanıyorum, sorun yaşamadım.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı