Dönüştürücüyle takılan ikinci harddisk çalışmıyor

PSU'dan güç almıyor görseldeki gibi, kasanın içine bağlayın dediğiniz. İçindeki HDD'yi çıkarıp bunu mu takayım?

1614088115975.png

Ok işaretleriyle koyduğum gibi sol taraf PSU'dan gelecek güç için kullanılır. Sağ taraftaki alan ise data için kullanılır. Kasanın içindeki HDD'yi sökmeye gerek yok. Ek olarak takabilirsiniz. PSU'ların 2-3 HDD bağlantısı vardır. Sağdaki girişide anakarta takabilirsin. Elindeki aparat iş yapan bir aparat değil zaten.

Arkadaş sanırım zaten güç vermiş ancak 3.5" yeterli değil 12V adaptör lazım onun için yani aktif bir dönüştürücü kullanması lazım. Bende de 2008'den kalma bir disk var onu da 12V adaptör ile kullanıyorum. Ancak PSU'dan güç alıp Elinizdeki dönüştürücü ile kullanabilirsiniz ama modifiye etmeniz lazım dönüştürücüyü.

gerçekten bu işleri tam anlamıyorum, bu dönüştürücü ile direkt çözerim diye umut ediyodum ama olmadı. görseldeki kablo mu dediğiniz?
Boşta sata portunuz ve güç kablonuz vardır diye tahmin ediyorum, kendi hdd'nizi sökmenize gerek yok, bir sata kablosu bulursanız ikinci HDD olarak takıp içindekileri alabilirsiniz.

Dosya Ekleri

• kablo.jpg
    kablo.jpg
    110,3 KB · Görüntüleme: 32
Kasa da halihazırda bulunan HDD'lere bakın HDD'ye takılı olan ve yatay olarak uzun olan kablonun o ve aynıları güç kablosudur kısa olan ise anakarta bağlanan SATA kablosudur.

Onun güç kablosu olması lazım, onu ve dönüştürücüyü HDD'ye takın çalışır.
Dönüştürücü sanırım güç girişini işgal ediyor beraber kullanamaz.

Onun güç kablosu olması lazım, onu ve dönüştürücüyü HDD'ye takın çalışır.
Şu şekilde bağladım, bilgisayar açılırken ciu ciu diye ses geldi, bios ekranında da f1 save changesi işaretleyip başlattım ancak disk yine görünmüyor
Modifiye etmesi lazım öyle kullanabilir.

Arkadaşın kullandığı zaten güç sağlıyor ancak yeterli değil alırken alışveriş sayfalarında belirtilmesi lazım 2.5" için diye.

Arkadaşın kullandığı bu sanırım:
Boşta sata portunuz ve güç kablonuz vardır diye tahmin ediyorum, kendi hdd'nizi sökmenize gerek yok, bir sata kablosu bulursanız ikinci HDD olarak takıp içindekileri alabilirsiniz.
sata kablosu ve bir port daha taktım ama hala disk görünmüyor. acaba biosdan bir şey mi yapmam lazım?

Dosya Ekleri

• IMG_20210223_170759~2.jpg
    IMG_20210223_170759~2.jpg
    248,4 KB · Görüntüleme: 33
Son düzenleme:
Sata kablosu hem diske hem anakarta bağlı olmalı PSU'dan gelen güç kablosu da bağlı olmalı Windows'a girdiğinizde Bilgisayarım'a sağ tıklayıp yönet ardından disk yönetimine gelip oradan kontrol edin.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı