Dört adet RTX 3080 için Corsair 1200W yeterli mi?

2017 yılını hatırlıyo musun? Bitcoin'in çakıldığı zamanları? Sonrasında kartların fiyatları yarı yarıya düşmüştü, vergiler mi düşürülmüştü o zaman?
Tamamen vergilere bağlamıyoruz. Yurt dışı fiyatları ile full+full 3080 sistem toplanan fiyata burada 3060 ti toplanmıyor. Sadece Türkiye'de geçerli herhalde mining fiyatları?

Ethereum kazılacaksa o kadar çok güç çekmiyor zaten kartların tanesi 320W TDP. Çift PSU bağlanılabilir PSU birleştiriciler var. 1500 Watt alın en azından, sağlam olanından. Bu arada 3 sayfa mesaj kesin gereksiz mesajlardır, konu sahibine mining yapıyor diye linçleyen, miningci tayfayı linçleyen kesimler var, yazık.

Benim düşüncem aynı PSU birleştirici alacağım, ama arkadaşlara bir daha söylüyorum bunun sebebi uçak dolusu alanlarda.

Benim düşüncem aynı PSU birleştirici alacağım, ama arkadaşlara bir daha söylüyorum bunun sebebi uçak dolusu alanlarda.

Mining yapanlar 4'er 5'er tane almasa tedarikçiler de konteyner dolusu uçak dolusu getirmez ülkeye. Direkt taleple alakalı bu durum burda bunu anlayacak akıl yaşında kimse yok mu? Bu kadar talep olmasa gemi dolusu getirsin isterse tedarikçi, satamadıktan sonra ne yapacak? Fiyat düşürecek elbette. Kime ne anlatıyosam artık.

Kimseye hesap vermek zorunda değilsiniz. Kendinizi suçlu hissetmenize de gerek yok. Forum ne kadar düzgün olsa da istisnalar çıkıyor yapacak bir şey yok. Ne istiyorsanız onu yapın.

Mining yapanlar 4'er 5'er tane almasa tedarikçiler de konteyner dolusu uçak dolusu getirmez ülkeye.

İnternet kafeleri de kapattırabiliriz. O kadar bilgisayar, ekran kartı hiç oluyor mu? Stok kalmaz stok. Adam 100 tane ekran kartı alıyor neymiş internet kafe açıp para kazanacakmış. Yok öyle olay milletin çocuğu 1 TL biriktirip bilgisayar hayali kurarken kafe neymiş.

İnternet kafeleri de kapattırabiliriz. O kadar bilgisayar, ekran kartı hiç oluyor mu? Stok kalmaz stok. Adam 100 tane ekran kartı alıyor neymiş internet kafe açıp para kazanacakmış. Yok öyle olay milletin çocuğu 1 TL biriktirip bilgisayar hayali kurarken kafe neymiş.

Al bir tane daha. Allah'ım lütfen 150 bin Dolar falan olsun Bitcoin de o zaman bu arkadaşlar ancak "belki" anlar, "belki" diyorum, o kadar ümitsizim.

Ben şansımı deneyim dedim. Benim kızdığım nokta yaşı küçük bir sürü kardeşlerimiz var bilgisayar alabilmek için belki babasının 1 TL verdiği harcalığı biriktirerek bilgisayar almanın halini kuruyor bizim insanlarımız yattığı yerden kolay para nasıl kazanırım onun peşine düşmüş tamam yabancılar bu işi yapıyor eyvallah onlardan bizden daha çabuk ulaşıp bu kartları alabiliyor. En azından bizim insanımız bu işlere girmese en azından Türkiye'ye giren ekran kartları karaborsaya düşmeyip en azından iyi ya da kötü bir bilgisayar sahibi olabilse.

Hocam açık piyasa takip eden alır, neden miningciler Vatan haini gibi görülüyor anlamıyorum. Adamlar önceden almıyor kartı, fırsatları takip edip işini yapıyor. Bu işi yapan adamların %80'i eskiden de yapıyordu emin ol, sadece işlerine yaradı. Kartı adamın senden önce alması senin böyle bir mesaj yazmanı gerektirmez.
Ben gene iki tane alacağım yardımcı olduğunuz için çok teşekkür ederim.
1600-2000 watt iyi gidebilir. Ya da 1200x2 yapabilirsiniz.

Hocam üstünüze alınmayın gerçekten, mining yapmak serbest herkes yapabilir, oturduğunuz yerden para kazanmak anlamına da gelmez. Kapan alır gibi düşünün yemişim stoklarını değil mi ? Maddi zorluğun ne demek olduğunu ve bir şeyler çabalamak gerektiğini biliyorum. Lütfen kafanıza buradaki mesajları takmayın.

Hocam açık piyasa takip eden alır, neden miningciler Vatan haini gibi görülüyor anlamıyorum. Adamlar önceden almıyor kartı, fırsatları takip edip işini yapıyor. Bu işi yapan adamların %80'i eskiden de yapıyordu emin ol, sadece işlerine yaradı. Kartı adamın senden önce alması senin böyle bir mesaj yazmanı gerektirmez.

1600-2000 watt iyi gidebilir. Ya da 1200x2 yapabilirsiniz.
Ya da 1200x2 yapabilirsiniz. Ben 1200x2 yapmak mantıklı geldi teşekkür ederim zaman ayırdığınız için.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı