Doğukan kardeşim merhaba. Geçen yıllarda dövme yaptıran ve şu an sildirme aşamasında olan biri olarak bir kaç cümle yazmak istiyorum. Öncelikle ben de dahil olmak üzere bir çok insan dövme yaptırırken bir hevese kapılıp, sonra yaşanacak olan süreci düşünemiyor. Hayatımızı dört dörtlük planlayamıyoruz, olacakları kestiremiyoruz ve bundan dolayı mağduriyet yaşayabiliyoruz. Dövme yaptırmayı düşünürken öncelikle kendine birkaç ay süre tanımalısın, bir ay sonra mevcut beğendiğin dövmeyi bir ay önceki kadar istiyor muyum diye kendine bir sormalısın. Dövme yaptırırken çoğumuzun bir diğer problemi ise vücudunda yaptıracağın yeri iyi seçememek. Ben Güzel Sanatlar Fakültesinde okurken, bambaşka hayallerle, herhangi bir memuriyet düşünmeden dövmemi yaptırmıştım ancak gerçek hayat ile hayal ettiklerimiz bazen örtüşmüyor, bunu sonradan idrak ettim. Babası esnaf olmayan, hazır işi olmayan arkadaşlarıma da dövme yaptıracaksa vücudunun görünmeyen kısımlarına yaptırmasını tavsiye ediyorum. Sonuç dövme yaptırdım ve pişman oldum. Dövme silme işlemine de yaklaşık 16 aydır devam ediyorum, dövmeyi yaptırdığım fiyatın tam 10 katı para harcadım ve tatmin edici bir sonuç alabilmiş değilim. Sana tavsiyem iyi düşünmen, ileride maddi ve manevi problem yaşamaman. İyi akşamlar diliyorum, selametle.