Dövme yaptırdıktan sonra pişman olmak

Doğukan kardeşim merhaba. Geçen yıllarda dövme yaptıran ve şu an sildirme aşamasında olan biri olarak bir kaç cümle yazmak istiyorum. Öncelikle ben de dahil olmak üzere bir çok insan dövme yaptırırken bir hevese kapılıp, sonra yaşanacak olan süreci düşünemiyor. Hayatımızı dört dörtlük planlayamıyoruz, olacakları kestiremiyoruz ve bundan dolayı mağduriyet yaşayabiliyoruz. Dövme yaptırmayı düşünürken öncelikle kendine birkaç ay süre tanımalısın, bir ay sonra mevcut beğendiğin dövmeyi bir ay önceki kadar istiyor muyum diye kendine bir sormalısın. Dövme yaptırırken çoğumuzun bir diğer problemi ise vücudunda yaptıracağın yeri iyi seçememek. Ben Güzel Sanatlar Fakültesinde okurken, bambaşka hayallerle, herhangi bir memuriyet düşünmeden dövmemi yaptırmıştım ancak gerçek hayat ile hayal ettiklerimiz bazen örtüşmüyor, bunu sonradan idrak ettim. Babası esnaf olmayan, hazır işi olmayan arkadaşlarıma da dövme yaptıracaksa vücudunun görünmeyen kısımlarına yaptırmasını tavsiye ediyorum. Sonuç dövme yaptırdım ve pişman oldum. Dövme silme işlemine de yaklaşık 16 aydır devam ediyorum, dövmeyi yaptırdığım fiyatın tam 10 katı para harcadım ve tatmin edici bir sonuç alabilmiş değilim. Sana tavsiyem iyi düşünmen, ileride maddi ve manevi problem yaşamaman. İyi akşamlar diliyorum, selametle.

Seninle aynı duyguları paylaşıyoruz. Ben de uzun bir zamandır witcher madalyon yada işaretler dövmesini yaptırmayı düşünüyorum. Ama ben de bir türlü karar veremedim. Ya pişman olursam diye. Küçük olduğu için sıkıntı olmaz gibi geliyor. Ya da sadece bir işaret de yaptırılabilir. Mesala ben sadece queen dövmesi yaptırmayı da düşünmüştüm. Yani kararsızım hala.

23 yaşındayım. Sağ kolumda tam 4 adet dövme var komple kolum kaplı. Uzman, polis ve mit olabilecekken dövmeler yüzünden kaybettim. 1 tane ile başlayıp devamı geliyor emin ol. Hayatınla oynamanı tavsiye etmem. İleride bedellerini benim gibi ağır ödeyebilirsin.

Doğukan kardeşim merhaba. Geçen yıllarda dövme yaptıran ve şu an sildirme aşamasında olan biri olarak bir kaç cümle yazmak istiyorum. Öncelikle ben de dahil olmak üzere bir çok insan dövme yaptırırken bir hevese kapılıp, sonra yaşanacak olan süreci düşünemiyor. Hayatımızı dört dörtlük planlayamıyoruz, olacakları kestiremiyoruz ve bundan dolayı mağduriyet yaşayabiliyoruz. Dövme yaptırmayı düşünürken öncelikle kendine birkaç ay süre tanımalısın, bir ay sonra mevcut beğendiğin dövmeyi bir ay önceki kadar istiyor muyum diye kendine bir sormalısın. Dövme yaptırırken çoğumuzun bir diğer problemi ise vücudunda yaptıracağın yeri iyi seçememek. Ben Güzel Sanatlar Fakültesinde okurken, bambaşka hayallerle, herhangi bir memuriyet düşünmeden dövmemi yaptırmıştım ancak gerçek hayat ile hayal ettiklerimiz bazen örtüşmüyor, bunu sonradan idrak ettim. Babası esnaf olmayan, hazır işi olmayan arkadaşlarıma da dövme yaptıracaksa vücudunun görünmeyen kısımlarına yaptırmasını tavsiye ediyorum. Sonuç dövme yaptırdım ve pişman oldum. Dövme silme işlemine de yaklaşık 16 aydır devam ediyorum, dövmeyi yaptırdığım fiyatın tam 10 katı para harcadım ve tatmin edici bir sonuç alabilmiş değilim. Sana tavsiyem iyi düşünmen, ileride maddi ve manevi problem yaşamaman. İyi akşamlar diliyorum, selametle.
Abi öncelikle cevap yazdığın için teşekkürler, ama şuanda okuduğum bölümün ileride dövme ile ilgili bir sıkıntı çıkaracağını düşünmediğimden içim rahat. Benim tek çekindiğim konu yaptırdıktan 1 ay sonra sıkılırsam pişman olursam, bu yüzden bu kadar kararsız kaldım ama önerilenleri dinleyip, önce geçici yaptırarak bakacağım, sıkılmazsam gerçekmyaptıracağım.

23 yaşındayım. Sağ kolumda tam 4 adet dövme var komple kolum kaplı. Uzman, polis ve mit olabilecekken dövmeler yüzünden kaybettim. 1 tane ile başlayıp devamı geliyor emin ol. Hayatınla oynamanı tavsiye etmem. İleride bedellerini benim gibi ağır ödeyebilirsin.
Önceki mesajda da belirttiğim gibi, bölüm bitinceki iş, için tek bir seçeneğim olduğu için iş konusunda sıkıntı çıkaracağını düşünmüyorum ama yardımcı olduğun için teşekkür ederim.

çevrendekilerin senin hakkında (adam kaç yaşına gelmiş dövme yaptırmış) kanaati uyandırabilir.
İnsanlar tarafından baskı altında olacaksın.
Yahu milleti ne ilgilendiriyor? İstersem bütün vücuduma komple yaptırırım millete ne? Fazla karışmasınlar. Milletin ne düşündüğü sizi niye bu kadar ilgilendiriyor? Herkes özgür bir birey. Başkasına zarar vermediğin sürece veya yasalara aykırı bir şey yapmadığın sürece kimseyi ilgilendirmez, kimsenin haddi değil.

Kan bağışında bulunamayacaksın onu da göz önünde bulundur istersen.
Her duyduğunuza niye inanıyorsunuz? Biraz araştırsanız keşke.

Dövmeyi yaptırdıktan 12 ay sonra kan bağışı yapılıyor.

Dövme konusu ise ufak olduğu için çok büyük bir problem yaratmaz. Şahsen ileride pişman olsanız bile neden yaptırdım deyip pişman olacağınız bir dövme değil.

Fakat daha emin olup ondan sonra yaptırırsan daha iyi olur. Sildirme işlerine bulaşmamak en iyisi. Duyduğum kadarıyla çok zahmetli oluyormuş. Bu yüzden net karar verdikten sonra yaptır.

Ayrıca dövme yaptıracağın yeri çok iyi seç. Saçma sapan bir yerde yaptırma.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı