Dövme yaptırmak mantıklı mı?

Dövme pis hissettiriyor hocam. Eğer sırt ve bacaklarında dövme olursa sıkıntı yok ama el kol da olunca paketli çikolata bile verse yemem 😁

İnsan her zaman değişen bir kafa yapısına sahiptir. Yani yaptıracağınız şey ilk gün çok hoş, daha sonra üst düzey rahatsız edici gelebilir. Yani riskli bir iş. Ünideyim ve bir eleman kolunun yarısı kadar Berserk Guts dövmesi yaptırdı. Gelecekte çok pişman olabilir. Pişmanlık karakterden veya görüntüden değil, gereksiz geldiğinden ve kendini bozduğundan olacaktır.

Eğer yapılacaksa silinmesi kolay ve mümkün olduğunca az iz bırakacak basit bir dövme yapılması en mantıklısı olacaktır.

Ben haram olarak diye biliyorum hocam sonuçta dövme vücuda kalıcı zarar veriyor bir tarafta Allah’ın yarattığı bedene gereksiz müdahale etmiş olunuyor hocam yaptığınız zaman.

Özel sektörde bazı firmalara göre hala kriter hocam bu arada. Ofis ve kurumsal işlerde (bankacılık, sigorta, hukuk, büyük şirketler) dövmeler genellikle görünür olmaması isteniyor diye biliyorum.

Kurumsal sirketlerde o kadar kati bakmiyorlar artik. Zaten bu tarz yerlerde ofiste calisiyorsan genelde gomlek giyiyorsun. Havacilik sektorunde bile gorunen yerlerinde dovme yoksa kabul ediyorlar.

Hocam emin misiniz? Yanlış bilmiyorsam THY hiçbir şekilde kabul etmiyor.
Hayır, tişört giydiğinde görünüyorsa kabul etmiyor, diğer türlü bir şey denmiyor. Kendi sayfalarında mevcut bir görsel.

Konu sahibine cevaben, bence görünebilecek bir yerine yaptırma. Yok hijyenik değilmiş, kirliymiş de, bunları geçiyorum, saçma sapan, gerici kafayla yapılan yorumlar bunlar.

Ancak iş ortamında öyle olmuyor. Senin anlam yüklemediğin bir söylem, sembol veya çizim çok farklı anlamlar barındırabilir. Büyük kurumsal şirketlerde de kesinlikle sorun yaşarsın. Avrupa, Türkiye fark etmez, orada da elinde, boynunda dövme olan biri sıkıntı yaşar ciddi kurumsal şirketlerde.

Daha önce sorguladığım bir konu açmıştım Toplumda neden dövmeli insanlara sıcak bakmıyorlar?. Sağ koluma dirsek ve omuz arasında bir dövme yaptırmayı düşündüm ancak bu hayatımı nasıl etkiler? İş olarak, ortam olarak. Pişman olacağım bir şey mi? Büyüklerimden tavsiyelerini bekliyorum.

Amerika'da 2023'te yapılan bir araştırmaya göre dövmeli insanların geliri ve eğitim seviyesi daha düşük ölçülmüş. Kaynak
Amerika'da 2005'te yapılan bir araştırmaya göre de dövmeli kişilerin güvenilirliği daha düşük çıkmış. Ama bu veri bayağı eski ve az kişi ile yapılmış. Kaynak
İsveç ulusal kanser kayıt Sistemi'nin yaptığı araştırmalara göre lenf kanseri olma oranınız aşırı yüksek.Kaynak

Şahsen kendimde yapmak istedim, aileme söylemeden önce kendim bolca araştırma yapmıştım, yapılan dövme silinmiyor, silsen bile izi kalıyor ve bu çalışmaları da görünce vazgeçmiştim. Karar yine size kalmış ama yaptırmamanızı tavsiye ederim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı