Dövme yaptırmak mantıklı mı?

Ben haram olarak diye biliyorum hocam sonuçta dövme vücuda kalıcı zarar veriyor bir tarafta Allah'ın yarattığı bedene gereksiz müdahale etmiş olunuyor hocam yaptığınız zaman.

Hocam dövme direkt olarak vücuda zarar vermiyor ki, haram sayılan içki var mesela.

Hocam bildiğim kadarıyla 18 yaşındasınız. Bence yaptırmayın daha önünüzde uzun bir hayat var ve ne olup olacağını bilmiyorsunuz. Resmi bir iş yapacaksanız sıkıntı olabilir belki.

Bence bir 25-30 yaşını bekleyin öyle yaptırın.

Hocam dövme direkt olarak vücuda zarar vermiyor ki, haram sayılan içki var mesela.
İçki, insanı doğru düşünmekten ve sorumluluklarından alıkoyduğu için haram kabul edilir hocam. Dövme de dolaylı olarak vücuda zarar vermek sayılır ki bu da haram kabul edilir çünkü beden Allah’ın emanetidir; insanın görevi onu korumak ve sağlıklı tutmaktır.

Hocam bildiğim kadarıyla 18 yaşındasınız. Bence yaptırmayın daha önünüzde uzun bir hayat var ve ne olup olacağını bilmiyorsunuz. Resmi bir iş yapacaksanız sıkıntı olabilir belki.

Bence bir 25-30 yaşını bekleyin öyle yaptırın.

18 girmeme az kaldı hocam. Haklısınız büyük ihtimalle devlet işinde çalışacağım.

İçki, insanı doğru düşünmekten ve sorumluluklarından alıkoyduğu için haram kabul edilir hocam. Vücuda zarar vermek haram kabul edilir çünkü beden Allah'ın emanetidir; insanın görevi onu korumak ve sağlıklı tutmaktır.

Dövme abdest geçirmediği için dolaylı yoldan da haram oluyor ama kendisi zaten direk haram diye biliyorum.

Hocam şimdi araştırdım evet harammış ancak haram olmadığını savunan bir kesimde var.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı