Doğan SLX yağ çubuğuna yağ gelmemesi normal mi?

Katılım
9 Temmuz 2018
Mesajlar
1.016
Çözümler
2
Yer
psk. svş. uzm.
Öncelikle merhaba. Doğan SLX aracımın yağ filtre bakımını yaklaşık 1.5 ay önce yaptırdım. 3.5 lt 10W-40 castrol marka yağ koyduk. Bugün sabah yağ lambasının çalıştırdıktan 2 saniye sonra söndüğünü fark ettim. Yağ çubuğunu silip batırdığımda çubuğun sadece bir tarafı komple yağlı oluyor. Tekrar silip batırdığımda ucuna bulaşıyor. Aracımda LPG yok, benzinde kullanıyorum ve yağ yakma duman atma yağ kokusu gelmesi sorunları yok. Yağ değişiminden sonra maksimum 1500 km yol yaptım. Sizce yağ eksiltmiş midir ne yapmam gerekiyor?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Doganlar 4 lt aliyor diye biliyorum. Filtreyi de değiştirdiyseniz o da bir miktar aldığı için yağ seviyesi biraz azalmis olabilir. Yağ çubuğu yanlış göstermiyorsa üstüne ekleyebilirsiniz. Doğanlara genelde 20 50 koyarlar. Çok soğuk yerlerde 10 40 önerilir.
 
Yağ ince olmuş hocam yakmış olabilir, ben 20-50 koyuyorum hep düz motora.
 
Yağı eksik koymussun 4 litre olacak. Hatta filtre payı olarak çeyrek litre daha konulabilir yani 4,2 litre. Kullandığın yağ iyi 20 50 kalın bir yağ motoru yorar. Bunun yağı 10 40 tır 3 ayrı tofaşım oldu üstündeki etiketlerde 10 40 selena yazardı. Fabrika lpg li vardı onda da 15 40 etiketi vardı.
 
Bir daha ki araca binişinde yani motor uzun süre çalışmamışken bir daha kontrol et yağ seviyesini. Ona göre karar verilir eksiltme var mı yok mu diye. Ayrıca eksiltme varsa bile illa motordan kaynaklı olmayabilir. Direkt yağ kaçağı da olabilir.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı