Doğmadan önce neredeydik?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Şu anda bu satırları okurken her şey beyninizde gerçekleşmiyor mu? Doğmadan önce beyniniz bulunmadığı için, siz de yoktunuz. Yumurta ve spermden meydana gelen hücre çoğaldı, hücreler farklılaştı ve sizin vücudunuz oluştu. Beyniniz de bu noktada oluştu. Daha öncesinde bu atomlar farklı farklı yerlerde dağınıktı, ancak o zamanlar bir benliğiniz ya da bilinciniz olmadığı için o zamanlarda o parçacıklar teorik olarak sizin parçalarınız değildi.

Şu anda da vücuda giren ve çıkan bir sürü parçacık var; sadece doğru dizilmiş parçacıkların, doğru zamanda doğru yerden bulunmasıyla şu anda vücut devam ediyor.

hphPpSvMf0iLIf29j4oZUQ.jpg

Bilim kullanarak inançların kesin olarak masal olduğunun kanıtlanabildiğini ilk defa duyuyorum.
Dinin söylediği şeyleri bilimsel gerçekler hariç nasıl yalanlayacaksın? Genelde birisi dini bir argüman attığında bunun eski dinlerden kopyalama olduğunu, ve bu argümanın gerçek dünyada gerçekliği olmadığını da bilimsel kanıtlar ile ifade ediyorum, sen hiç felsefe konularında bana veya BERWAR hocama denk gelmemişsin.

Hiç yoktunuz demek saçmalıktır. Hiç olmuyanı nasıl yaratabilir, onu nasıl davet edebilir bir enerji, varlık? Ancak var olanı davet edersin.
Var olan bir gerçeklikten geliyoruz. Orasını şu anda bu gerçeklike algılıyamıyoruz diyebilirim.
Orasını dünya düşüncesiyle düşünmek, mekanını resmetmek tamamen saçmalıktır. Ancak oranın var olabileceğini varsayabiliriz.

O algı, o enerji öyle bir şey ki, onu anlıyabilmek için ancak o olmak lazım. Ona yaklaşabilmek lazım..
Her şeyin yaratılması gerçeğini ancak o algı kırabilir. O algı da dünyadan bambaşka bir şey olabilir..

Hocam çok haklısınız ama bunları ulu ortada söylemek mümkün değil. Çünkü herkes bilim öğrenmiyor, öğrenmeye çalışmıyor, okumuyor. Gene de saygılı olmak lazım.

Hocam bu konu hassas, dini duygularınız düşünceleriniz vardır, o zaman ben konuştuğum zaman kırılırsınız. Onun için bence burada böyle soruların cevabını aramayın.
İkinizide tebrik ederim. Yorumlarınız güzel ve kimseyi kırmadığı ve düzgünce söz kullanmışsınız. Sizin gibi felsefeye böyle yaklaşanlar olmalı. Ayrıca size teşekkür ederim. Önyargının ve bilip bilmeden konuşmamak gerektiğini ve insanların fikirlerine özen göstermeyi bir kere daha hatırlattınız
🤗

Kimsenin inancına lafım yok ama ne bundan öncesi vardır ne de bundan sonrası olacaktır.
Bence; din tamamen yalandır. Evrende ya da Dünya'da diyelim bir böcek nasılsa bizlere öyleyiz. Böceklerden ya da Dünya'da yaşayan bir canlıdan farkımız yoktur.

Ayrıca bir toplanma alanı yani öldükten sonra bir yer var ise her canlı gibi göreceğiz. Belki yaratan ile karşılasacağız. İşte o zaman şu an sorduğumuz soruların cevaplarını alabileceğiz.

Not: Ateist değilim. Deistim.

@Wake up Samurai, adı üstünde: İnanç. Yani insan uydurması.

Eski Ateist 4 maddede Allah’ı ispatladı - Yeni Akit
Sen şunu bir oku. Senin dilinden konuşuyorlar.

Kimsenin inancına lafım yok ama ne bundan öncesi vardır ne de bundan sonrası olacaktır. Din tamamen yalandır. Evrende ya da dünya'da diyelim bir böcek nasılsa bizlere öyleyiz. Böceklerden ya da dünya'da yaşayan bir canlıdan farkımız yoktur.

Ayrıca bir toplanma alanı yani öldükten sonra bir yer var ise her canlı gibi göreceğiz. Belki yaratan ile karşılasacağız. İşte o zaman şu an sorduğumuz soruların cevaplarını alabileceğiz.

Not: Ateist değilim. Deistim.

Şimdi sana şöyle açıklık getirelim sen bir deistsen bir tanrının varlığına inanıyorsun ama dinleri yalanlıyorsun şöyle anlatalım sana kibarca.
Yeni yapılan bir okul hayal et içi boş bir okul şimdi bu okulun olmasının sebebi insanların ders görüp bilgi sahibi olması değil mi bunu gören müdür okulu açıp öğrenci alıyor öğrenci ve okul var ortada dinde bu yerde kurallar oluyor yani nasıl biz bu ülkede bizi biri yönetiyor ve bir yaptırım altındaysak dinde hayatta bir yaptırımdır amma ve lakin istersen bu kurallara uyup tam notla bitirirsin istersende uymazsın ve okuldan ceza yersin orası sana kalmış ve şunu eklemek istiyorum eğer diyorsanki din saçma bunu bir felsefi bir düşünce olarak kabul edelim buna yanlış diyorsan benim fikirimi çürütmek zorundasın şöyle yapalım sen çürüt ben beklerim :D.

Dinin söylediği şeyleri bilimsel gerçekler hariç nasıl yalanlayacaksın? Genelde birisi dini bir argüman attığında bunun eski dinlerden kopyalama olduğunu, ve bu argümanın gerçek dünyada gerçekliği olmadığını da bilimsel kanıtlar ile ifade ediyorum, sen hiç felsefe konularında bana veya berwar hocama denk gelmemiş.

Bana lütfen örnek verebilir misin çok merak ediyorum neyin uyuşup uyuşmadığını.

Açıklaması bilim, bilimsel makale okumanızı tavsiye ederim, sperm harici nasıl üreyecek peki memeli canlı? Adem masalları gibi topraktan mı var olacak.

Bak güzel kardeşim 2007 yılında insanoğlunun gen haritası çıkarıldı gen testlerinin sonucuna göre tüm insanların o erkekten geldiği doğrulandı hatta bilim adamları bu olayın isimine bile HZ adem adını koydular hatta bu ilk insanın kemikleri Arap yarım adasında bulmuşlar istesenizde istemesenizde herkes ademde geliyor.

@Lavrigant, bahsettiğiniz linkteki arkadaş bir Beyzbolcu. Kısaca bir bilim adamı değil. Konuşulan şeyler fikir olarak ortaya atılmış ancak bu fikirler kanıtlarla desteklenmemiş. 4 tane patlama gereki diyor ama neden? Neye göre bunu hesapladın? Bu bilgiye nasıl ulaştın? Cevap yok. Cevap aramak yerine demiş ki "Kısayol: Allah'a Inanmak". Kestirip atmış kısaca. Hepsini geçtim Akit gazetesi tarafından yayınlanmış. Fazla söze gerek yok.

Diğer kişilere yazdığınız şeyleri de okudum. Akşam akşam güldürdünüz. Allah'da(!) sizi güldürsün.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı