Doğru bilgi verme açısından ChatGPT vs Gemini

Makaleler
65
Yer
KKTC
Daha fazla  
Size göre hangi yapay zeka, daha doğru bilgi veriyor arkadaşlar? ChatGPT yazıyı biraz kısa tutuyor gibi gözüküyor. Gemini'den denediğimde, kısıtlama da yok ve verdiği bilgi daha detaylı gözüküyor. Siz, hangi yapay zekanın verdiği bilgiye daha çok güveniyorsunuz? ChatGPT bazen yanlış bilgi veriyor. Doğrusunu söyleyince de özür diliyor. Gemini, %100 doğru bilgi veriyor demiyorum da sanki daha detaylı ve doğru bilgi veriyor gibime geldi. Sizlerin de fikir ve düşüncesini almak isterim.

Size göre hangi yapay zeka, daha doğru bilgi veriyor arkadaşlar? ChatGPT yazıyı biraz kısa tutuyor gibi gözüküyor. Gemini'den denediğimde, kısıtlama da yok ve verdiği bilgi daha detaylı gözüküyor. Siz, hangi yapay zekanın verdiği bilgiye daha çok güveniyorsunuz? ChatGPT bazen yanlış bilgi veriyor. Doğrusunu söyleyince de özür diliyor. Gemini, %100 doğru bilgi veriyor demiyorum da sanki daha detaylı ve doğru bilgi veriyor gibime geldi. Sizlerin de fikir ve düşüncesini almak isterim.

İkisi arasında Gemini çünkü Google'ı daha aktif kullanıyor ama hepsinde déepsseek.

ChatGPT'ye doğru prompt verildiğinde daha doğru yanıtlar alınabiliyor. Her zaman doğru bilgiyi vermiyor ama. ChatGPT gibi yapay zekaları sadece aracı olarak kullanıyorum. Hiçbir yapay zekanın %100 doğru verdiğini düşünmüyorum. DeepSeek genel anlamda başarılı.

Gemini= Slayttan okuyan ve para kazanmak için öğrenci bırakan narsist üniversite hocası
GPT= Üniversite'nin sizi geliştirmenizde %5 payı var, bütün top sizde ve siz kendini geliştirmek isterseniz kimse sizi tutamaz diyen; sınavda ne çıkacağını da söyleyip gerçek, net ve güncel bilgiyi öğrencinin öğrenmesi ve anlaması için çabalayan üniversite hocası

Hiçbirinin tam olarak doğru bilgi verdiğini düşünmüyorum. Bilmedikleri kısımları her zaman işkembeden atıyorlar. Mühendislik öğrencisiyim derslere sınavlara hazırlanırken kolaylık olsun diye formül soruyorum. Bazen de soru çözdürüyorum, ya cevaplar yanlış oluyor ya da söylediği formül tamamen konu ile alakasız oluyor. Sözel açıdan gayet yeterli fakat sayısal işlere geldiğinde çok güvenilir değil, her zaman temkinli yaklaşmak gerekiyor. Ek olarak, düşünme yetenekleri ya da hayal etme gibi yetenekleri asla yok sizi kandırıyolar.

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı