Doğru güç kaynağı seçimi nasıl yapılmalı?

caylus

Decapat
Katılım
8 Ocak 2023
Mesajlar
358
Çözümler
2
Merhaba ekran kartı değiştirdim ve PSU da değiştirmem gerektiğini öğrendim. Anakartım biraz eski alacağım PSU da bu anakart giriş pinleri aynı olmaz diye korkuyorum her PSU her anakart a uygun mudur ekran kartım 8 pin istiyor fakat 6 pinli almayı düşünüyorum kablo ile dönüştüreceğim kullandığım anakart.
ESC Casper H81H3-M7 anakart.
PSU modelim Frisby 400W 122cm siyah poweer Supply güç kaynağı.
Yardımcı olursanız mutlu olurum önerdiğiniz PSU'ları atabilirsiniz bu sisteme uygun 500W arıyorum.
 
300-500 2.el arıyorum.
Cooler Master, Corsair, Evga, High Power, Thermaltake vs.. gibi bilinen markaların 500-600W olanlarına bakabilirsiniz. Pazarlıkla dediğiniz fiyatlara bulabilirsiniz.
Ama neden dönüştürücü düşünüyorsunuz anlamadım. Direkt bağlantı yapabildiğiniz bir PSU sizin yararınıza olacaktır.
Tavsiyem günlük düşünmeyip, en az 600-650W'lık ve en az 8 yada 16 pin ekran kartı güç çıkışı olan PSU'ları almanız. Sonuçta sürekli yenilenen bir parça değil bu. İleriye dönük işinize yarar, bugün 8 pinlik kart kullanırsınız yarın 8+6 pinli kart alırsınız, belli olmaz.
 
Cooler Master, Corsair, EVGA, High Power, Thermaltake vs. Gibi bilinen markaların 500-600W olanlarına bakabilirsiniz. Pazarlıkla dediğiniz fiyatlara bulabilirsiniz.
Ama neden dönüştürücü düşünüyorsunuz anlamadım. Direkt bağlantı yapabildiğiniz bir PSU sizin yararınıza olacaktır.
Tavsiyem günlük düşünmeyip, en az 600-650W'lık ve en az 8 ya da 16 pin ekran kartı güç çıkışı olan PSU'ları almanız. Sonuçta sürekli yenilenen bir parça değil bu. İleriye dönük işinize yarar, bugün 8 pinlik kart kullanırsınız yarın 8+6 pinli kart alırsınız, belli olmaz.

Şu an 6 pin ile devam ettiğim için dönüştürücü kullanıyorum ama ekran kartımın kaç pin olduğunu bilmediğim için böyle devam en mantıklısı diye düşündüm.

Bu bütçede pek düzgün ürün yok. Markasına aldanıp kötü bir ürün alma.

500/550W VX Plus öneririm.

HPC-500-A12S bu bana uygun mu acaba?
 
Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı