Doğuştan kör olan insanların dünya algısı nasıl?

oblomovv

Hectopat
Makaleler
1
Doğuştan kör olma olayını hep çok merak etmişimdir. Nasıl bir dünya algıları var acaba? Mesela hayallerinde insanlar nasıl? Rüya görüyorlar mı?

Bir de şöyle bir durum var körler sandığımız gibi karanlıkta değiller galiba. Çünkü karanlık yani simsiyah olan boşluk bile bir renkten oluştuğu için doğal olarak da görme yetisi olmayan birisi karanlığı da göremez. Yani gördükleri şey hiçbir şey. Çok tuhaf.

Sanıyorum doğuştan görme engelli olup sonradan tedavilerle, implantlarla, ameliyatla görme yetisi kazanan bazı insanlar vardı. Bilmiyorum ne derece görtme yetisini kazanıyorlar ama sorduğun soruya en iyi cevabı onlar verir. Çok fazla kaynak aramayamadım ama sen kurcalayabilirsin.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Doğuştan kör olma olayını hep çok merak etmişimdir. Nasıl bir dünya algıları var acaba? Mesela hayallerinde insanlar nasıl? Rüya görüyorlar mı?

Bir de şöyle bir durum var körler sandığımız gibi karanlıkta değiller galiba. Çünkü karanlık yani simsiyah olan boşluk bile bir renkten oluştuğu için doğal olarak da görme yetisi olmayan birisi karanlığı da göremez. Yani gördükleri şey hiçbir şey. Çok tuhaf.

Hocam bunu en iyi kör birinden ögrenirsiniz.
Bildigime göre: Dünya algıları hayal güclerine baglı dokundugu yerleri nasıl oldugunu düşünür ve hayal ederler ve öyle bilirler
İnsanı ise kendisinden bilir yakısıklılık falan hayal edemezler.
Yazdıklarım yanlış olabilir ama ben böyle biliyorum.

Hocam bunu en iyi kör birinden ögrenirsiniz.
Bildigime göre: Dünya algıları hayal güclerine baglı dokundugu yerleri nasıl oldugunu düşünür ve hayal ederler ve öylebilirler
İnsanı ise kendisinden bilir yakısıklılık falan hayal edemezler.
Yazdıklarım yanlış olabilir ama ben böyle biliyorum.

Hiçbir şey görmemiş birisi nasıl dokunduğu şeyi hayal edecek hocam. Bir şeyi hayal etmek için en temelinden fiziki olarak bir şekil algın olması lazım. Dokunma veya ses ile bir şekil hayal edilebileceğini sanmıyorum. Hatta bir tane kör olup resim çizen birisi vardı çok garip gelmişti. Eşref Armağındı sanırsam adam bildiğin resim çiziyordu.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı