Doktorun kreatin doğru mu?

Delilm

Hectopat
Daha fazla  
Spor geçmişim 2 yıllık ama yarım yamalak gidilen aralar verilen bir salon üyeliğinden ibaret. Çok iyi geliştiğim zamanlar oldu ama en nihayetinde bıraktım. Şu an tekrar başladım ve güzel gidiyor ve devamını getirmede kararlıyım. Şu zamana kadar hiç takviye almadım. Kreatin almayı düşündüğüm için doktora kan tahlili için gittim. Kreatin hakkında yorumlarını sordum. Bana kreatin kullanımı sonucu böbrek rahatsızlıklarıyle gelen çok insan var. Dahiliyeciler pek sevmez kreatini dedi. Tahlil sonuçlarına göre ve güvenli dozda kullanman şartıyla bakarız dedi. Sizce doğru bir yorum mu? İnsanlar yanlış kullandıkları için mi rahatsızlık yaşıyor?

Spor geçmişim 2 yıllık ama yarım yamalak gidilen aralar verilen bir salon üyeliğinden ibaret. Çok iyi geliştiğim zamanlar oldu ama en nihayetinde bıraktım. Şu an tekrar başladım ve güzel gidiyor ve devamını getirmede kararlıyım. Şu zamana kadar hiç takviye almadım. Kreatin almayı düşündüğüm için doktora kan tahlili için gittim. Kreatin hakkında yorumlarını sordum. Bana kreatin kullanımı sonucu böbrek rahatsızlıklarıyle gelen çok insan var. Dahiliyeciler pek sevmez kreatini dedi. Tahlil sonuçlarına göre ve güvenli dozda kullanman şartıyla bakarız dedi. Sizce doğru bir yorum mu? İnsanlar yanlış kullandıkları için mi rahatsızlık yaşıyor?

Kanka yanlış hatırlamıyorsam böbrek sorunu olanların kullanılması tavsiye edilmiyor ama halihazırda yoksa creatine kullanıp bol su içersen bir sıkıntı olacağını sanmıyorum(kendi fikrim)

Bobrek sorunlari olmasi mumkun, herhalde doktora gelenlerin %90'i gunde 1 litreden fazla su icmiyordur. Malum kreatin vucuttaki suyu kaslara cektigi icin vucut su ihtiyaci normalin biraz daha uzerine cikiyor. Gunde 2-2.5 litre su iciyorsaniz saglikli bir insan icin bir sorun yaratmayacaktir. Dehidrasyon yasadiginizda sabah uyanir uyanmaz basiniz deli gibi donecektir zaten, anlarsiniz su icmeniz gerektigini. 😄

Doğru miktarda kullanımda kronik bir rahatsızlığınız yoksa sorun yaratacağını sanmıyorum tabi ki günlük su tüketimini es geçmemek lazım, BCA araştırmanızı da tavsiye ederim spor yaptığım dönemlerde en sevdiğim takviye ürünüydü.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı