Dolandırıcının attığı linke girmek sorun olur mu?

LanetÖzelNo

Decapat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba. Benim telefonuma dün link geldi (merhaba, sizi 1 saat calismaya davet ediyorum, gunluk maas 500TL-2800TL, bana ulasin:link) bu mesajı aldıktan sonra ben zaten dolandırıcı kokusunu aldım. Dedim ki şunlarla bir uğraşayım. Linke tıkladım. Linke tıkladıktan sonra bunlarla yazışmaya başladım. Ben yazışmaları eke koyuyorum. Bir de engellendim. Polis imdatı aradım. Bir numara verildi. Verilen numarayı arayacağım. Ben bu linke girdiğim için bana bir şey olur mu? Bir de ararsam ne tür aksiyonlar alınır? Benim bilgilerime girilmiş olabilir mi?

Screenshot_20221103-205430.jpg
Screenshot_20221103-205425.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Yani telefon numaranızı boşu boşuna açığa çıkarmışsınız dolandırıcılara.
Zaten açığa çıkmış hocam, kurbana ilk mesajı bunlar SMS ile atmış.

Türkiye'nin genel olarak bir dolandırıcı problemi var, SMS ya da çağrı yoluyla taciz edip duruyorlar. Bunlar için henüz hızlı bir ihbar sistemi de geliştirilmiş değil, savcılığa gitmeniz falan gerek, onunla da genellikle kimse uğraşmak istemez. Savcılığa verip verimli sonuç alan var mı, o da merak konusu.

P

Zaten açığa çıkmış hocam, kurbana ilk mesajı bunlar SMS ile atmış.

Türkiye'nin genel olarak bir dolandırıcı problemi var, SMS'ya da çağrı yoluyla taciz edip duruyorlar. Bunlar için henüz hızlı bir ihbar sistemi de geliştirilmiş değil, savcılığa gitmeniz falan gerek, onunla da genellikle kimse uğraşmak istemez. Savcılığa verip verimli sonuç alan var mı, o da merak konusu.

Peki benim numaram nasıl bulunuyor hangi siteler veriyor.

Numarayı aldığımdan beri yemeksepetine üyeyim. Ve çok şüpheleniyorum. Bunlar beni rahatsız etmezler değil mi?

Bazen gelişi güzel buluyorlar bazen de siteler hacklendiği zaman sızdırılıyor. Örnek olarak Yemeksepeti verilebilir. Diğer türlü de şikayet etmenizi öneririm sonuçta bir kaybınız olmayacak.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı