Dolandırıldım ne yapacağım?

Hemen hemen tum mesajlari okudum, siz de haklisiniz ama burada kilit nokta avukat. Arkadasin avukata verecek parasi olmayabilir eger avukat tanidik degilse. Sizin sansiniz oradan yaver gitmis. Yoksa size de polis uzerine bir bardak su ic demis neticede. Yani avukat vasitasi ile suc duyurusunda bulunulmazsa ben pek bir sey yapilacagini sanmiyorum. Yoksa iyi bir avukat ve elde deliller varsa 5 TL dolandirilma icin de suclu bulunur.

Devlet ücretsiz avukat veriyor, paraya gerek yok. Adliyeye gidip ücretsiz avukat istiyorum dediğinizde size bir avukat görevlendiriliyor. Burada amacımız 200 lirayı kurtarmak değil, dolandırıcılardan hesap sormak, en azından korksun, bir daha yapamasın.

Avukatin kisiligine gore degisecek olsa da genelde bu tarz durumlarda meblag buyuk olmayinca devlet tarafindan atanilan avukat bile pek umursamiyor. Bundan daha ciddi davalarda bile sanki kafalarina silah dayatilarak calistirilmis gibi davranan pek cok avukat gordum ben sahsen.

200TL için değer mi, buna sizin maddi durumunuz karar verir. Ben olsam uğraşırım 200TL için ne yapmayacak insanlar var yani...

Neyse, kanıtlarınız sağlamdır umarım. Huku devleti olmayan bir ülkedeyiz. Bol şanslar.

Fakirlik belgesi vs almadan hiç bir yerden bedava bir şey alamazsın.

Gelirini beyan etmek zorunda değilsin, avukat alabiliyorsun. Ayrıca, mahkemede şahitlik yapacaksan katıldığın her duruşma başına devlet para veriyor En son 200 liraydı sanırım. Mahkemeye giderek para bile alabilirsiniz devletten.

Mağdur kişi nasıl şahit olsun? O zaman birine bende cinayet diye suç duyurusunda bulunayım, kendimi şahit diye yazdirayim.

"Adli yardım haklarından yararlanmak isteyen kişiler bağlı bulundukları ildeki baro başkanlıklarına maddi durumunun olmadığını ifade eden bir dilekçe yazarak müracaatta bulunmalıdır. Yazılan dilekçeye muhtarlıktan alınmış maddi durumun ve yeterli gelirinin olmadığını belgeleyen fakirlik belgesini eklemelidir."

Mağdur veya müşteki değil, şahitler için geçerli. Avukata para verecek durumun yoksa bunu yapabilirsin. Gelirin yüksekse zaten avukat tutarsın. Avukat tutmazsan da devlet otomatik avukat atıyor sanırsam ama bunda emin değilim.

Tamam işte. Maddi durumu yoksa (açıkçası maddi durum tartışmasından nefret ederim) belgesini ortaya koyar. Yüksek ise kendi yapmak zorunda ya da kendi halledecek işi.

Mağdur veya müşteki değil, şahitler için geçerli.
İşte bilader adam da onu diyor. Şahit kim? Sadece dolandırılan ve dolandırıcı var. Dolandırıcı şahit olamayacağına göre:
Mağdur kişi nasıl şahit olsun?
E,
Avukata para verecek durumun yoksa bunu yapabilirsin.

Hani durum yoksa yapılırdı?
Avukat atıyor sanırsam ama bunda emin değilim.
Dolandırılma vakalarına atılmıyor. Ki çoğuna da atılmıyor zaten.

Aman boşver, konu bedava avukattan öte -zaten arkadaş bu konu hakkında yazmamış gördüğüm kadarıyla-. Önemli olan sonuç ne olabilir...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…