Dolandırıldım, ne yapacağımı bilmiyorum

Bilmiyordum böyle yapıcağını çok moralim bozuldu cidden

Bu devirde saf olmayacaksın. Sende suç yok sadece safsın. Bende safım. Bende ağustos ayında biri dedi sana PUBG UC hilesi yapayım mı dedi. Bende PUBG çok oynamıyordum çok oynasam bayağı para yatırırdım eğlencesine arkadaşlarla giriyorduk. Neyse işte bir adam geldi ve bana "sana UC vereyim mi" dedi bende hile var dedi. Bende öyle acaba yapabiliyor mu diye merak ettim "dene bakalım dedim". Adam telefon numarası ver dedi bende verdim. Sonra o kişi bana kod gelecek söyle dedi bende söyledim kodu. Sonra baktım Vodafone'dan mesajlar yağıyor. O kişi dedi "ağla seni 240 bin TL'ye dolandırdık dediler gittiler". Bende Vodafone yanımda uygulamasına girdim baktım mesajda yetersiz bakiye vs. yazıyor. Meğerse hesabımda bakiye olmadığı için benden para çekememişler. Ya da hesabım faturalı olsaydı şu an benim hher ay 1K param gidecekti. O gece Vodafone ile bayağı telefon görüşmesi yaptım ve sorunu hallettim. O zamanlar bende saftım ama asla birisine güvenme bu hayatta gözünü açık tut. Yoksa seni kaparlar.
Bu arada sen parayı vermeyip yaptıktan sonra verseydin daha iyi olurdu. Şu an o kişinin merhametine bağlı (!). Dostum tabii ki şikayet edebilirsin elinde kanıtın var.

Soğuk su için, geçenlerde bir tanıdığım senin gibi 3000 TL dolandırıldı, beraber polise gittik durumu izah ettik, polis bizimle dalga geçti 'senin gibi buraya kaç kişi geliyor biliyor musun dedi'. Birilerini dolandırmak bu kadar basit mi dedim polise, 'evet, ölen suriyeliler adına hat çıkarıyorlar, IBAN'ı da birilerinden alıyorlar, IBAN sahibi de durumu reddediyor hiçbir şey yapamıyoruz dedi. Yine de kayıt açtırdık, gelen sonuçta telefon numarası ölen bir Suriyeli adına çıktı ve hiçbir işlem yapmadılar. Birilerini dolandırmak çok basit bundan sonra dikkatli olmak gerekiyor.

Yani ben polise gitsem bişey elde edemez miyim moralim çok bozuldu param gitti ya

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…