Dolap.com güvenilir mi?

dolap.com'dan PS5 alacağım güvenilir mi?

Satıcıyla buluşmadığınız sürece kesin güvenilir denilemez. Bu platformlardan dolandırılanlar oluyor. Hatta ben bile bu platformda satış yaparken "gelin önce ürünü görün" diye müşteriye göstermeye çalışıyorum.
 
Trendyol'un Sahibinden.com gibi olan bir 2.el alışveriş sitesi. Aldığınız ürünleri iade edebiliyorsunuz.

Dolapta iadede bazıları sıkıntı çıkartabiliyor. Sahibinden daha sağlam buraya göre.
 
Alıcı güvenliği odaklı bir sistem. Satın alabilirsiniz. Zamanında PS4 satışı yapmaktaydım, çalışır vaziyette gönderdiğim ürünü alıcı çalışırken fişten çekip bozup geri yollamıştı. Ürünün çalışır vaziyetteki fotoğrafı ürün görsellerinde olduğu için talebi reddettim ama elektronik ürün olduğu için dikkate almadılar. Alıcı olarak herhangi bir sıkıntı yaşamazsınız yani. Satıcı olarak da yaklaşık 100 siparişte 1 kere yaşadığım bir durum.
 
Güvenilir bir platform ama alıcı ve satıcı platforma ait olmadığı için dikkatli olmakta fayda var. Çünkü kıyafet alıp, mezuniyet balosunda giydikten sonra "sevmedim" diyerek iade edenlerin olduğu bir ülkede yaşıyoruz. Açıkçası PS5 gibi bir cihazda görerek ve test ederek almanızda fayda var. Yakın zamanda henüz ülkemize gelmemiş bir kamerayı Dolap ve Sahibinden arasında kalarak, Sahibinden üzerinden satın aldım. Açıkçası bayağı korktum. Çünkü satıcı kutuya "hıyar" koyup gönderse, ispat edebileceğim hiç bir şey yok. Çünkü "Kamerayı gönderdik, içinden alıp kendisi koymuş" şeklinde bir bahane sunulabilirdi. Kamera henüz ülkemize gelmediği için sadece İstanbul'da bir kaç satıcıda vardı. Uzak olduğum için mecburen tercih ettim. Eğer ki imkanın varsa mutlaka görerek al. Ben bir sıkıntı yaşamadım ama artık meblağlar büyüdüğü için dikkatli olmakta fayda var.
 

Geri
Yukarı