Dolar 2 TL Olacak

Peki 3-4 gün içinde 2.5 liradan fazla artmasının nedeni nedir?
Türk lirasının değersizleşmesi demezsiniz umarım, çünkü 5 yaşındaki çocuk bile bunun spekülatif bir artış olduğunu, bunların Amerika'nın başının altından çıktığını anlayabilir.

Bunda tabii ki ambargonun etkisi var ama güçlü bir ekonomiye ambargo sökmez. Ancak zayıf, altı boş bir ekonomide birden bire 2.5 TL değer kaybı olur.

Ayrıca 5 yaşındaki bir çocuk bile bu durumda sadece doların artacağını anlardı. Ama 18 yaşını doldurup da kafası bir gram çalışan herkes, Türk Lirası'nın bütün para birimleri karşısında değer kaybettiğini görür.

Yani ülkenin gerçek ekonomik durumunu yansıtmıyor bu kur atışları.

Merkez Bankası çalışanı mısın? Ülkenin dış borcunu biliyor musun? Cari açıktan haberin var mı? TL'nin olması gereken değeri yeni geldi. Hatta bu daha başlangıç. Ülke ekonomisi çöktü diyoruz halen daha her şey güllük gülistanlık diyorsun.

Değil işte. Onu anlatmaya çalışıyoruz.

Ama değilim çünkü papaz yüzünden 7 oldu. :)

İyi, o zaman imamlara söyle de dolar duasına çıksınlar. Ne oldu yoksa binlerce imamın duası bir papazın yaptığı düzeltemiyor mu?

Hükümet iyi bir şey yapsa hemen gelir burada savunursun. Seçim dönemi hükümete övgü yağdırırsın, ama ekonomi biraz bozulunca dış mihraklar suçlu dimi?

İnce seçilmiş olsaydı senden bunu duyacaktık:

Handsome Reis dedi:
Ben dedim Muharrem İnce ülke yönetemez diye. Seçtiniz, dolar 7 TL oldu :)

@Recep Baltaş Ülkemizin dış borcu var ancak bu diğer ülkelerin hiç borcu olmadığı anlamına gelmiyor.
Yani buna bakarak ekonomimiz hakkında bana göre ne iyi, ne de kötü yorum yapabiliriz.

Dosya Ekleri

• fr.jpg
    fr.jpg
    63,5 KB · Görüntüleme: 89
İnce gelseydi. Varsayım olarak söylüyorum bunu. İncirlik üsttünü kapasaydı misal. Bir yaptırım olabilirdi belki, belkide daha kötü olabilirdi. Ama şuanda yaptırım olarak ABD ürünlerini boykot ediyoruz sözde. Ama farkında değiller atı alan Üsküdar'ı çoktan geçmiş durumda. Bundan sonra İphone alınsa ne olur alınmasa ne olur. Adamlar milyonlarca satmış zaten.Neyse..

@Recep Baltaş Ülkemizin dış borcu var ancak bu diğer ülkelerin hiç borcu olmadığı anlamına gelmiyor.

Borçları var mutlaka ki. Ama üretimleri var. Basit bir örnek; sen bankaya gidip kredi çekeceksin. Soruyorlar sana neyin var? Ne ipotek edeceksin ki bize, biz sana para vereceğiz. TR 'e sorduğunda neyi var? Ne kaldı elimizde? Limanlar, fabrikalar?

Eee bizim Allah'ım var derse bankaya gidecen kişi. Kol saati alır geri döner. Kumbara bile vermezler.

Son düzenleyen: Moderatör:
İnce gelseydi. Varsayım olarak söylüyorum bunu. İncirlik üsttünü kapasaydı misal. Bir yaptırım olabilirdi belki, belkide daha kötü olabilirdi. Ama şuanda yaptırım olarak ABD ürünlerini boykot ediyoruz sözde. Ama farkında değiller atı alan Üsküdar'ı çoktan geçmiş durumda. Bundan sonra İphone alınsa ne olur alınmasa ne olur. Adamlar milyonlarca satmış zaten.Neyse..

Borçları var mutlaka ki. Ama üretimleri var. Basit bir örnek; sen bankaya gidip kredi çekeceksin. Soruyorlar sana neyin var? Ne ipotek edeceksin ki bize, biz sana para vereceğiz. TR 'e sorduğunda neyi var? Ne kaldı elimizde? Limanlar, fabrikalar?
Birçok fabrikamız var ama bu fabrikaları nitelikli kullanmayı bilmiyoruz.

Yani buna bakarak ekonomimiz hakkında bana göre ne iyi, ne de kötü yorum yapabiliriz.
Bu tabloya göre Türkiye, tüm gelişmiş ülkelerden çok daha iyi durumda. :) Ekonomi böyle mi okunuyor? Ne kadar ithalat ve ihracat yapıyorsun? Eline kâr kalıyor mu? Borcu çevirebiliyor musun?

Bu tabloya göre Türkiye, tüm gelişmiş ülkelerden çok daha iyi durumda. :) Ekonomi böyle mi okunuyor? Ne kadar ithalat ve ihracat yapıyorsun? Eline kâr kalıyor mu? Borcu çevirebiliyor musun?
İşte bende bunu anlatmaya çalışıyorum. Recep abi dış borcumuzu örnek göstermiş ancak bende buna bakarak, bana göre ekonomimiz hakkında çıkarımda bulunulamayacağını belirttim.

Tabii ki, hatta 0.0005 TL olacak ABD bizden korkuyor herkes önümüzde eğilecek!
Hatta bizde Quantum silahlar var ama söylemiyoruz kimseye. ABD kaşınıyor ama neyse...

Bu arada 20.000 TL PC servettir, diyorsunuz fakat bunu Dolar'a çevirince 3200 Dolar çıkıyor...
ABD'de normal birinin aldığı para bize göre servet!

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı