Dolar konusu da sıktı artık
Peki 3-4 gün içinde 2.5 liradan fazla artmasının nedeni nedir?
Türk lirasının değersizleşmesi demezsiniz umarım, çünkü 5 yaşındaki çocuk bile bunun spekülatif bir artış olduğunu, bunların Amerika'nın başının altından çıktığını anlayabilir.
Yani ülkenin gerçek ekonomik durumunu yansıtmıyor bu kur atışları.
Ama değilim çünkü papaz yüzünden 7 oldu.![]()
Handsome Reis dedi:Ben dedim Muharrem İnce ülke yönetemez diye. Seçtiniz, dolar 7 TL oldu![]()
@Recep Baltaş Ülkemizin dış borcu var ancak bu diğer ülkelerin hiç borcu olmadığı anlamına gelmiyor.
Birçok fabrikamız var ama bu fabrikaları nitelikli kullanmayı bilmiyoruz.İnce gelseydi. Varsayım olarak söylüyorum bunu. İncirlik üsttünü kapasaydı misal. Bir yaptırım olabilirdi belki, belkide daha kötü olabilirdi. Ama şuanda yaptırım olarak ABD ürünlerini boykot ediyoruz sözde. Ama farkında değiller atı alan Üsküdar'ı çoktan geçmiş durumda. Bundan sonra İphone alınsa ne olur alınmasa ne olur. Adamlar milyonlarca satmış zaten.Neyse..
Borçları var mutlaka ki. Ama üretimleri var. Basit bir örnek; sen bankaya gidip kredi çekeceksin. Soruyorlar sana neyin var? Ne ipotek edeceksin ki bize, biz sana para vereceğiz. TR 'e sorduğunda neyi var? Ne kaldı elimizde? Limanlar, fabrikalar?
Bu tabloya göre Türkiye, tüm gelişmiş ülkelerden çok daha iyi durumda.@Recep Baltaş Ülkemizin dış borcu var ancak bu diğer ülkelerin hiç borcu olmadığı anlamına gelmiyor.
Yani buna bakarak ekonomimiz hakkında bana göre ne iyi, ne de kötü yorum yapabiliriz.
İşte bende bunu anlatmaya çalışıyorum. Recep abi dış borcumuzu örnek göstermiş ancak bende buna bakarak, bana göre ekonomimiz hakkında çıkarımda bulunulamayacağını belirttim.Bu tabloya göre Türkiye, tüm gelişmiş ülkelerden çok daha iyi durumda.Ekonomi böyle mi okunuyor? Ne kadar ithalat ve ihracat yapıyorsun? Eline kâr kalıyor mu? Borcu çevirebiliyor musun?
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.