Dolar 2 TL Olacak

Doların papaz yüzünden yükseldiğini düşünen son kişi kalmış olabilirsin :)
Peki 3-4 gün içinde 2.5 liradan fazla artmasının nedeni nedir?
Türk lirasının değersizleşmesi demezsiniz umarım, çünkü 5 yaşındaki çocuk bile bunun spekülatif bir artış olduğunu, bunların Amerika'nın başının altından çıktığını anlayabilir.

Son düzenleyen: Moderatör:
Peki 3-4 gün içinde 2.5 liradan fazla artmasının nedeni nedir?
Türk lirasının değersizleşmesi demezsiniz umarım,çünkü 5 yaşındaki çocuk bile spekülatif bir artış olduğunu anlayabilir.
3-4 gün içinde 2.5 lira artmadı bu bir. Rahip olayı bahanesi ile ekonomik savaş uygulanıyor buna ben de katılıyorum fakat bir Tweet ile 1-2TL artış yaşanıyor ise bu ekonomik önlemsizlikten kaynaklanır. Dolar küresel çapta değer kazanıyor fakat bizim paramızda bu farkın 3 4 katları bulması dediğim gibi ekonomik eksikliklerden kaynaklanıyor.

3-4 gün içinde 2.5 lira artmadı bu bir. Rahip olayı bahanesi ile ekonomik savaş uygulanıyor buna ben de katılıyorum fakat bir Tweet ile 1-2TL artış yaşanıyor ise bu ekonomik önlemsizlikten kaynaklanır. Dolar küresel çapta değer kazanıyor fakat bizim paramızda bu farkın 3 4 katları bulması dediğim gibi ekonomik eksikliklerden kaynaklanıyor.
4.75 civarlarındayken 7.20'lere çıkmadı mı, ben mi yanlış hatırlıyorum?
Rahip olayı bahanesi ile ekonomik savaş uygulanıyor buna ben de katılıyorum .
Benim demek istediğim şey de bu zaten.
Yani ülkenin gerçek ekonomik durumunu yansıtmıyor bu kur atışları.

Haklısın baktım az önce.
Ama umarım asıl anlatmak istediğim şeyi anlayabilmişsindir.
Spekülatif kelimesi birden fazla anlama gelir sen yalan, şişirme anlamında kullandın herhalde. Doların değeri şişirme değil onu demek istiyorum. Yani spekülatiflik durum yok.

Doların 1 TL'ye yaklaştığı günleri hatırlıyorum ama bizim tüccarımız hiç umursamıyordu. Kur 2 TL olsa da bize yaramaz tüccarın işine yarar.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı