Dolar aniden düşebilir mi?

Yahu ne cahil adamlarsınız 2023 de borlu dolar yapacağız ve bedava olacak (!)
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Merhaba,
Malumunuz dolar çok kısa sürede büyük bir sıçrayış gösterdi, bunun sebepleri de temelde herkes tarafından malum yanlış ekonomik politikalar.

Benim merak ettiğim nokta şu, bu politikaların sonucunda dolar 3,5-3,8 bandında dolanıyordu. Sonrasında dış siyaset ve ülke içerisinde güvensiz ortamın oluşmasından ötürü kimi yatırımcılar yatırımlarını dondurdu, kimisi sonlandırdı. Türkiye Cumhuriyeti ekonomisi de bunu kaldıramadığı için uygulanan yaptırımlarla beraber dolar bu seviyelere fırladı. Peki her şey tersine dönse mevcut hükumet ve lider politikasını değiştirse veya mevcut hükumet ve liderin kendisi değişse, yatırımcılar ülkeye tekrar yatırım yapmaya başlasa doların ani yükselmesi gibi ani düşmesi gibi bir olası durum olabilir mi?

Siyaset ve ekonomiden pek anlamam, bu yüzden temel yatırımcı örneğini verdim. Elbette başka bir çok sebepleri vardır doların bu seviyelere çıkıp, TL biriminin değer kaybetmesinin diğer tüm para birimleri karşısında. Ben basit olanı yazdım bilgisi olan tabi ki de daha ayrıntılı izah edebilir bizlere. Şimdiden teşekkürler yorum yapacak herkese.

Olur mu, olur birader.
Bak 5,5 seviyelerine düştü, belki bu hızlı düşüş devam eder. :ROFL::ROFL::ROFL:

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı