Dolar aniden düşebilir mi?

Millerogness

Kilopat
Katılım
31 Ekim 2016
Mesajlar
833
Çözümler
2
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Kamu Sektörü
Merhaba,
Malumunuz dolar çok kısa sürede büyük bir sıçrayış gösterdi, bunun sebepleri de temelde herkes tarafından malum yanlış ekonomik politikalar.

Benim merak ettiğim nokta şu, bu politikaların sonucunda dolar 3,5-3,8 bandında dolanıyordu. Sonrasında dış siyaset ve ülke içerisinde güvensiz ortamın oluşmasından ötürü kimi yatırımcılar yatırımlarını dondurdu, kimisi sonlandırdı. Türkiye Cumhuriyeti ekonomisi de bunu kaldıramadığı için uygulanan yaptırımlarla beraber dolar bu seviyelere fırladı. Peki her şey tersine dönse mevcut hükumet ve lider politikasını değiştirse veya mevcut hükumet ve liderin kendisi değişse, yatırımcılar ülkeye tekrar yatırım yapmaya başlasa doların ani yükselmesi gibi ani düşmesi gibi bir olası durum olabilir mi?

Siyaset ve ekonomiden pek anlamam, bu yüzden temel yatırımcı örneğini verdim. Elbette başka bir çok sebepleri vardır doların bu seviyelere çıkıp, TL biriminin değer kaybetmesinin diğer tüm para birimleri karşısında. Ben basit olanı yazdım bilgisi olan tabi ki de daha ayrıntılı izah edebilir bizlere. Şimdiden teşekkürler yorum yapacak herkese.
 
Artık dolar bu saatten sonra 5'in altını görmesi imkansız gibi geliyor. Ancak 3080 felan çıkartırsak bir şeyler anca öyle olur. (GTX 3080) (Ki imkansız)
 
Uzun süre sabit kaldı ben düşecek (min. 4.2-4.3) gibi tahmin ediyorum tabii ki YTD.
 
İsraf ekonomisinden vazgeçilmedikçe DÜŞMEYECEK. Artık anlayın şunu. Biz konu açtıkça dolar düşmüyor. Üretim yapılmalı ÜRETİM. Her türlü şeyi ithal ediyoruz. Dolar ihtiyacımız fazla. İhtiyacın olan şey ne yapar? Değerlenir.
Doların bir günde "ŞAK!" diye düşmesi için fabrikaların bir günde "ŞAK!" diye inşa edilebilmesi gerekiyor. Faiz yükselterek ülke kurtulmaz.
 
Hiç umudum yok bu konuda. Bütün roller değişse bile 5 civarına düşmesi çok uzun zaman alır. 5 Lira barının altına düşmesini imkansız olarak görüyorum. Araç bakım ve lastik hizmeti veren bir şirkette pazarlama müdürü olarak görev alıyorum. 90 liraya almış olduğum ve 150 liraya sattığım motosiklet lastiğini şu an yetkili bayii olmama rağmen 145 lira üzerinden alabiliyorum. Ayrıca bu markanın yerli üretim olmasına rağmen. Artık 5 liranın altına düşmez, görülen küçük düşüşler hiçbir fayda sağlamaz. Belki bir saatte yaşanan bu olayın eski haline dönmesi uzun yıllar alacak. Bu benim şahsi düşüncemdir. Hatamız oldu ise affola.
 
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı