Dolar düşer mi?

6'ya kadar niye düşsün? Geçtiğimiz ay 12 TL'nin altına kadar düşmüştü, güzel alım fırsatı verdi. Tabii o seviye için yakılan milyar dolarların haddi hesabı da yok. Sana kimse yatırım tavsiyesi vermez ama şöyle son 2-3 yılın grafiğini açar, merkez bankası müdahalelerini incelersen sürecin nasıl devam edeceğini aklında canlandırırsın.
 
3 yıllık grafiğe baktığımda öyle bir düşüş gözükmüyor. 2020 ocak aylarında 5,9 da gezinen dolar martta 6,4 e çıkmış yani sandığınızın tam tersi.2021 e baktığımda ocak 7,4 de gezinirken mart da anlık 6,9 a düşmüş tekrar çıkmış.2020nin tepe seviyesi 8,4.
Kısaca anlık tepe ve düşüş noktaları fakat istikrarlı yükseliş var. Şu anda dövizi bırakın aylık takip etmeyi her dakika takip etmeniz gerekiyor. Dersiniz dolar düşüşe geçiyor biraz daha bekleyip alayım bakarsınız 2 saat sonra grafik yukarı çıkmış. Dersiniz yükseliyor hemen alayım bir müdahale ederler elinizde kalır.
 
Şirketlere getirilen sınır ile geçen günlerde bir nebze olsun düşmüştü ancak artık düşmesi için bir sebep veya düşündükleri çözüm yok. Nebati hocamın da dediği gibi dövizle işimiz yokmuş, TL alın daha iyi (!).
 
Merhaba geçen sene ve ya ondan önceki sene şubat ve ya mart aylarında dolar 6 ya kadar düşmüştü bu düşüş bu sene de yaşanır mı? Şu anki kurdan dolar aliyim mi? teşekkürler
Parayla paraya yatırım yapmak pek akıllıca değil, illa döviz diyorsanız İsviçre Frangı bu konuda daha sağlam. Yatırım olarak en güzeli tabii ki altın. Mis gibi altın varken neden dolar alasınız? Gram altını dijital alabilirsiniz veya en güzeli fiziki altın.
 

Geri
Yukarı