Dolar düşer mi?

Cevaplarınız

  • Düşer

  • Düşmez


Sonuçları sadece ankete oy verdiğinizde görebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
1597221162683.png

Bir de Berat Albayrak'ı suçluyorsunuz(!)
 
Selamlar. Gördüğüm kadarıyla çoğu kişi bir tahminde bulunmuş. Doların düşmesi için ülke olarak dolar kazanmamız gerekir. Dolar kazanmak için dolar sahiplerine ürün veya hizmet satmamız , yatırım seçenekleri sunmamız ya da ABD merkez bankasından borç alma yolu ile sahip olduğumuz doları artırmamız gerekir. Dolar basma yetkimiz olmadığına göre dolar bu yollardan bir veya birkaç tanesi yapılmalıdır. Günümüzde pandemi yüzünden global ticaret durma noktasında herkes biliyor , okuyor, izliyor. Durum böyle olunca dolar sahibi ülkelerin gelirleri azalıyor fakirleşiyolar. Yani bizim hedef kitlemiz artık daha fakir ülkeler. Düne nazaran daha fakir olan ülke harcamalarını kısıyor. Harcamalarını kıstığı için bizden daha az ürün alıyor. Pandemi öncesi bizden 10 birim ürün veya hizmet almak isteyenler artık 7 birim almak isteyecek çünkü paraları yok veya harcamak istemeyecekler. Virüs devam ettiği sürece bu böyle devam edecek.Eki Görüntüle 550983
Son 10 yılın grafiğine bakılırsa sürekli bir yükselme düşme tekrarı söz konusu. Lakin görüldüğü üzere her düşmeden sonra daha çok yükselmiş. Bu demek oluyor ki tüm şartlar böyle devam ederse önce bir düşüş yaşanacak ve sonra daha yükseğe tırmanıcak.
Özet ; Dolar 6.50 a düşer mi? Evet ama daha sonra 7 yi değil 7.25 i görür.
Şu an ne kadar olacak ona göre alacağım ekran kartını :)
 
Sistem hayalim var. Neredeyse son parçalara gelmiş durumdayım. Kasayı alacaktım fakat dolar almış başını gidiyor. Dün 1000 lira olarak gördüğüm 465X şimdi 1200 lira hocam nedir bu durum düşer mi artar mı?
 
Asgari ücret 1000 liraya düşerse dolar da %60 düşer.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Geri
Yukarı