Dolar hesaplama nasıl yapılır?

Mercaen

Kilopat
Selam arkadaşlar, bu işten pek anlamıyorum. Mesela alacağım bir şeyin fiyatı 6599 TL ama hazirana doğru bu alınacak malzeme dolar yükselirse kaç TL olur. Bunu hesaplamaya çalışıyorum ama yapamıyorum.

Bunu kesin olarak hesaplayamazsın. Ülke şartlarında döviz kurunu bahane ederek insafsızca fiyat artışı yapan, döviz düşükken ürünü stoklayıp döviz fiyatı artınca fahiş fiyatlardan piyasaya sürenlerle dolu. Yani döviz artsa da sabit de kalsa fiyatlar hep yukarı yönde öngörülemez şekilde artıyor.

Kardeşim doların ne kadar artacağını bilemeyiz ki. Ama şu şekilde yaparsan daha mantıklı olur. Mesela 20.000₺'nin dolar karşılığı 1.000$ bizim alacağımız şeyin fiyatıda 10.000₺ yani 500$ sen bunun fiyatını TL olarak değilde dolar olarak bil. Ne zaman alırsan al hep 500$ olacağı için sorunda ortadan kalkar.

Senin alacağın ürün bugün ki kurla 390.00$ ediyor. Haziran ayında da 390.00$ edecek.

6599TL'lik ürünün önce dolar bazından fiyatını bulmamız lazım. Doları 20 sayarsak 6599:20 = 329,95. sonra ilerideki tahmini döviz kuru ile çarpacağız. 1 dolar = 25 Türk lirası diyelim. 329, 95x25 = 8248, 75TL ediyor. Bu şekilde bulabilirsiniz.

Bu arkadaş istediğim şekilde açıklamış tabii sizde haklısınız.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı