Dolar ile alışveriş yapılırsa banka komisyon keser mi?

Coolpanda

Hectopat
Katılım
13 Mayıs 2018
Mesajlar
386
Çözümler
4
Diyelim 1000 dolarım var Türkiye'den hazır sistem alacağım. Google'dan baktım 1000 dolar da 7500₺ ediyor diyelim. Alacağım sistem de tam 7500₺ ben o sistemi alabilir miyim? Paramı ₺'ye çevirmeden direkt dolarla alışveriş yaparsam banka komisyon kesiyor mu? Birde şunu soracağım yurt dışından 1000 dolarlık bir ürün beğendim onu elimdeki 1000 dolarla alırsam banka komisyon kesiyor mu?
 
Döviz alım satımında fark alır. Misal dolar 7,40 ise senden 7,30’a alır ama satışta 7,50’ye satar(verilen rakamlar örnektir bankadan bankaya değişir). Onun harici kesinti olmaz.
Yani internetten alışveriş yaparken de bu söylediğiniz örnek rakamlar geçerli mi oluyor? O zaman 7500₺'lik sistemi elimdeki 1000$ ile alamam değil mi? Çünkü ₺' ye banka çevirirken bana 7400₺ civarı bişey ödeyecek o zaman?
 
Cok faktor var. Kredi kartindan direkt dolar olarak cekilirse komisyon almaz.
TL olarak cekilecekse satin aldigin kurum kur cevirisi yapar.
Dolar ile harcama yaptigin icin hesap kesimde o ay icindeki en yuksek kurdan TL hesabi ceviri yapar. ( Bu da banka ile anlasmana bagli )
Ayrica bankalardaki alim satim orani makasi her zaman reel degerden farklidir ki banka kar etsin.
Son olarak zaten gumruk vergisi de vereceksin.
Kimse komisyon almasa bile hasmetli devletimiz alacak.
 
Banka, kuru her zaman piyasaya göre fazla hesaplar. Dolar alışverişini geçtim, benim bankam TL görünen Steam veya Microsoft Store'dan alışveriş yaparken bile komisyon kesiyor dolar diyerek.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı