Dolar nasıl düşer?

İki tarafında dedikleri doğru geliyor dediniz diye söyledim, hangi açıklamalar doğru geliyor, bir analiz yapalım.
 
Doların düşmesi mümkün mü? Diğer para birimlerine dahil buna. Eğer mümkünse bu nasıl yapılabilir? (lütfen mevcut hükümet giderse düşer demeyin) Normal şekilde sohbet tarzında bir konu olmasını istiyorum.
Sen Abdülhamit'i savundun tarzı cümleler yazmayalım lütfen.

Medeni insanlar gibi konuşalım.
Doların düşmesi mümkün. Sadece bu şartların devam ettiği halde pek olası değil. Üretim ve kalkınma ne vakit başlarsa o zaman düşer.
 
İki tarafında dedikleri doğru geliyor dediniz diye söyledim, hangi açıklamalar doğru geliyor, bir analiz yapalım.

Yani kişisine göre değişiyor. Babamın söyledikleri çok inandırıcı bir şekilde doğru geliyor. Sosyal medyada burada gördüklerim doğru geliyor. Babam mhpli olarak söylüyor (önceden beri). Yani konusuna göre değişiyor genelde. Ama anlattıklarının kanıtlarıyla söylediği için daha çok inandırıcı geliyor. Aksine buradan sosyal medyadaki görüşlerin kanıtları çok fazla yok. Ama gerçi bu düşünce yardımı ile çıktığından buralardaki söylenilenler yine doğru geliyor. Yani seçim zamanı gelince yanlış karar vermek istemiyorum sadece.
 
Yani seçim zamanı gelince yanlış karar vermek istemiyorum sadece.

Bu kış zaten insanlara, en azından birçoğuna, doğru kararı verdirir. Evimizi bile ısıtamıyoruz, paranın değeri kalmadı, adalet yok, güvende değiliz... TL böyle ortamda değer kaybetmesinde ben kendi aklımı mı kaybedeyim :) Simit 3 lirayı geçti, ekmek desen 3 liraya yaklaşıyor, meyve suyu - süt gibi ürünler de 10 liraya dayandı... 210 Dolara geriledi asgari ücret... Şimdi bir gir bak bakayım yıllara göre asgari ücretin dolar karşılığına, hangi yıllara geri geldik?
 
Bu kış zaten insanlara, en azından birçoğuna, doğru kararı verdirir. Evimizi bile ısıtamıyoruz, paranın değeri kalmadı, adalet yok, güvende değiliz... TL böyle ortamda değer kaybetmesinde ben kendi aklımı mı kaybedeyim :) simit 3 lirayı geçti, ekmek desen 3 liraya yaklaşıyor, meyve suyu - süt gibi ürünler de 10 liraya dayandı... 210 dolara geriledi asgari ücret... Şimdi bir gir bak bakayım yıllara göre asgari ücretin dolar karşılığına, hangi yıllara geri geldik?

Yani inşallah asgari ücreti yükseltirler ama işverenlerin ve devletin teklifleri biraz komik rakamlar. Ama insanlar asgari ücret dışından iş bulmaya çalışmalarında gerekiyor aslında. Babam kendi mesleği var otoboyacılık çok şükür bu güne kadar sıkıntı çekmedik. Yani inan belki mühendislikte bile belki daha fazla para kazanıyordur. Ama her şeyin pahalılaşmasıyla babam artık daha fazla zorlanıyor orası ayrı konu. Zaten benzin oldu 10 TL civarı. LPG bile 7.5 TL olmuş. Ne yapıyorlar insanları elektrikli araçlar almaları için benzine zam üstüne zammı yapıyorlar çözemedim?
 
Yani inşallah asgari ücreti yükseltirler ama işverenlerin ve devletin teklifleri biraz komik rakamlar.

Yok dostum, tek sorun onların komik teklifleri değil. İronik olan ülkede ne var ne yok dolara endeksli, neredeyse her şey dolar yükseldikçe zamlanıyor. Geçen İstanbul seçimlerindeki vaatlerini hatırladıkça hâlâ gülüyorum :) Gençlere 10GB internet hediye diye :D :D Allah'ım sen sabır ver :D Şu ülkenin pırıl pırıl gençlerini göz boyamakla kandıramazsınız, o gözü oyarlar. Tıpkı telefonunu göster diyen dayının ağzına telefonu tıkan genç gibi... Yanlış anlaşılmasın, gencin yaptığı tabii ki doğru değil fakat böyle bir olayın yaşanılması kaçınılmazdı artık.
 

Geri
Yukarı