Dolar ve Euro'da düşüş sürecek mi?

TL'nin uzun soluklu değer kazanması için Türkiye'nin üretip bir şeyler satması ve Türk Lirasının global pazarda işlem görmesi lazım. Şu an yapılan şeyler geçici önlem. Misal 844 milyon dolar satılması gibi. E üretim ve yüksek teknoloji ürün ihracatı da olmadığına göre...
 
Şu anda uygulanan sistemde yok gibi.
Devlet parası çok olan baronlara faiz vereceğime parası az olan vatandaşa fark veririm modeli uyguluyor.

Peki parası çok olan baronun bu sisteme alınmayacağını nereden biliyorsun. Yani ya parası çok olan barona fark ödenirse.
 
Yapısal reformlar yapıldı mı?
Dış borç ödendi mi?
Eğitim ve adalet sistemi düzeldi mi?
Liyakat benimsendi mi?
Yüksek teknoloji üretimine geçtik mi?

Planlı bir şekilde döviz kuru yükseltildi ve bir gece operasyonuyla indirildi, amaç yatırımcının psikolojisini yerle yeksan etmek. TCMB bankalar aracılığıyla çatır çatır döviz sattı, ne kadar satıldığı bilinmiyor açıklanana göre 7 milyar dolar, bence 15 den fazladır.

Daha durun bu başlangıç, ne altın ne de döviz gördüğü yeri unutmaz. Unutmayın FED'in faiz arttırımı mart, nisan gibi başlayacak bu doları zaten kanatlandıracak ek olarak varyant belası da var. Her şeyi geçtim kurun bu kadar oynak olması hayvan gibi bir enflasyon üretti bunun da etkilerini birkaç ay içerisinde göreceğiz.

Her şeyi geçtim yahu USD/TRY nin 20 yıllık grafiğine bakın, dile kolay 20 yıl ne zaman düştü de gelecekte düşeceğini iddia edebiliriz?

Ekonomiyi yönetenlere bakın, bakan Nebatinin gözlerine bakın...

Yüksekten alanlar varsa ihtiyacınız yoksa tutun arkadaşlar panik yapıp da zararına satmayın, çok değil 2 ay içerisinde etkiyi tepkiyi göreceğiz...


Hükumet yatırımcı psikolojisine oynayıp piyasayı kontrol etmeye çalışıyor, yaptıklarıyla anca kendi seçmen kitlesini konsolide eder.
 
Uzun vadede bir şey söylemek imkansız.
 
Ani düşmesi neden sıkıntı?
Peki geri 20 tl seviyelerine çıkacak mı?
Şimdi sen atıyorum bugün kuruyla bir monitör aldın satıcı olarak. Kur ile hesap edince atıyorum 4000 TL'ye satman gerekiyor. O kura nazaran iki kat düşse mesela adam onu 2000 TL'ye satması lazım normal hesaba göre. Ama adam onu 4000 TL'den aldığı için tutup 2000 TL satarsa zarar eder. 4000 üstü satması lazım. Sonraki aldıklarını ucuzdan alınca onları daha düşükten satabilir onda sorun yok. Bu sadece bir örnek.
 
Şuan ki durumu en iyi açıklayan söz bu.
D4aRF41WwAALmCJ.jpg
 

Geri
Yukarı