Steam Dolara geçince oyun almaya devam edecek misiniz?

Beni uzun süre götürecek kadar oyun depoladım, şimdilik almak tabii ki planlarımda yok. Ha ileride bakarım fiyatlara, dersem bu oyuna bu para verilmez, o zaman korsana bir bakış atarım 😋

Bu mantikla tüm herşey dolara dönsün türk lirasini ortadan kaldiralim niye var ki...

Haksizlar demedim iyi oku

Ben adamlara laf yapmiyorum ama ben bu politikalar ile kullanmama tercihinde bulunuyorum.
Her şey dolar olsun demedim bu bir. Haksızlar dedin demedim iyi oku demişsin boş yapmışsın bu iki. Adamlar geçmiş dolara işte şirket sahibi senin diyebileceğin bir şey yok kendince bir tercihte bulunmuşsun bu tamam. Yurt dışında geliştiriciler senin rezalet seviyede değeri düşmüş paran yüzünden zarara mı girsin? Steam TL' nin sürekli değer kaybıyla uğraşmak zorunda da değil. Bu sıkıntıyı atmak için böyle bir çözüm bulmuş. Ben iyi oldu diye de bir şey demiyorum. Suçluyu burada Steam olarak görmek yerine TL' nin değer kaybetmesine sebep olan şahısları görmek lazım.

Her şey dolar olsun demedim bu bir. Haksızlar dedin demedim iyi oku demişsin boş yapmışsın bu iki. Adamlar geçmiş dolara işte şirket sahibi senin diyebileceğin bir şey yok kendince bir tercihte bulunmuşsun bu tamam. Yurt dışında geliştiriciler senin rezalet seviyede değeri düşmüş paran yüzünden zarara mı girsin? Steam TL' nin sürekli değer kaybıyla uğraşmak zorunda da değil. Bu sıkıntıyı atmak için böyle bir çözüm bulmuş. Ben iyi oldu diye de bir şey demiyorum. Suçluyu burada Steam olarak görmek yerine TL' nin değer kaybetmesine sebep olan şahısları görmek lazım.
Kardeş farkindaysan steam pazari dolara endeksli? yani fiyati tl olarak girsekte güncel kur a göre ayarlaniyor pazar.

Mağaza ve oyunlar içinde bunu yapabilirlerdi, gene dolara endeksli olurdu ama tl yazardi. Yani şirketin kedi bileceği iş haklisin ama bana ters. Zarar etmesinler sürekli fiyati güncellemesinler diye dolara geçiyorlarmiş. Tüm piyasanin hali bu zaten, markette etiketlerin değişme hizina yetişemiyoruz direk dolara geçelim bu yüzden diyorum. Türk lirasi veya Türkiye niye var ki zaten...

Ve merak etme o şahsi destekleyen bir insan değilim. Ama koca türkiye, filistin vb ülkelerle bir tutulunca kanıma dokunuyor. Sizin dokunmuyorsa devam edin.

10 yıldır yaklaşık olarak Steam Türkiye fiyatlandırması uygulamaya başladığı zamandan beri tüm oyunlarımı orijinal alırdım. Son fiyatlar ve zamlardan sonra KYK bursu ile ayı geçiren bir öğrenci olarak artık oyun satın almamaya karar verdim çünkü artık ihtiyaçlarımı kısıtlayacağım bir noktaya geldi ki maalesef eğlence 2. planda yer alır. Oyun oynamayı bırakmaktansa 10 yıl önceki hiç özlemediğim repack ve korsan kovalamacalara dün itibarıyla geri döndüm.

Tabiki edeceğim.
Ben bununla geldim bununla giderim.

1698427263199.png

Kardeş farkindaysan steam pazari dolara endeksli? yani fiyati tl olarak girsekte güncel kur a göre ayarlaniyor pazar.

Mağaza ve oyunlar içinde bunu yapabilirlerdi, gene dolara endeksli olurdu ama tl yazardi. Yani şirketin kedi bileceği iş haklisin ama bana ters. Zarar etmesinler sürekli fiyati güncellemesinler diye dolara geçiyorlarmiş. Tüm piyasanin hali bu zaten, markette etiketlerin değişme hizina yetişemiyoruz direk dolara geçelim bu yüzden diyorum. Türk lirasi veya Türkiye niye var ki zaten...

Ve merak etme o şahsi destekleyen bir insan değilim. Ama koca türkiye, filistin vb ülkelerle bir tutulunca kanıma dokunuyor. Sizin dokunmuyorsa devam edin.

Dolara endeksli mi? Bazı oyunlar olabilir. Örnek olarak Half-Life. 10$. Bizde bu oyunun 280 falan olması gerekiyor. 100 küsür. Tüm oyunlar dolara endeksli değil.
Olay o değil işte. Fiyatları sürekli dolara endekslemek basit bir iş mi? Şirketin işi oyun satmak. Dolar - TL değerini takip etmek değil. Bu yüzden böyle bir şey yapmadılar. Sonraki konulara bakarsak millet iyice alıştı. Dolar 28 TL ve kimse artık umursamıyor. TL ve Türkiyenin suçu yok. Burada suç başka kişilerde siyaset olmasın bu konuyu kapatalım ve uyarayım "Türkiye ve TL niye var ki zaten?" diyorsun sürekli. Kurma bu cümleyi. Filistinle bir tutulduğumuzu kim söyledi. Ekonomi kötü olay bundan ibaret. Şirketler için siyasetin falan hiç bir önemi yoktur (en azından bir çoğunun) tek amaç kâr etmek ve pazarı genişletmektir. Şirketler böyle bir şey yapsaydı şu an İngilizce Windows kullanıyor, Steam' de çoğu oyunda Türkçe desteği bulunmuyor falan olurdu.

Dolara endeksli mi? Bazı oyunlar olabilir. Örnek olarak Half-Life. 10$. Bizde bu oyunun 280 falan olması gerekiyor. 100 küsur. Tüm oyunlar dolara endeksli değil.
Olay o değil işte. Fiyatları sürekli dolara endekslemek basit bir iş mi? Şirketin işi oyun satmak. Dolar - TL değerini takip etmek değil. Bu yüzden böyle bir şey yapmadılar. Sonraki konulara bakarsak millet iyice alıştı. Dolar 28 TL ve kimse artık umursamıyor. TL ve Türkiye'nin suçu yok. Burada suç başka kişilerde siyaset olmasın bu konuyu kapatalım ve uyarayım "Türkiye ve TL niye var ki zaten?" diyorsun sürekli. Kurma bu cümleyi. Filistinle bir tutulduğumuzu kim söyledi. Ekonomi kötü olay bundan ibaret. Şirketler için siyasetin falan hiçbir önemi yoktur (en azından birçoğunun) tek amaç kâr etmek ve pazarı genişletmektir. Şirketler böyle bir şey yapsaydı şu an İngilizce Windows kullanıyor, Steam'de çoğu oyunda Türkçe desteği bulunmuyor falan olurdu.

Steam pazarı diyorum, skinler vb oyun içi eşyaların hepsi dolar bazında fiyatlandırılıyor. Güncel dolar kuruna göre bize TL gözüküyor. Bunu oyunlar içinde uyarlayabilirlerdi.

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı