Doları düşürmek için vatandaş ne yapabilir?

Doğru düzgün insanlara oy verebilir, kandırılmaktan usanmalı ve gözlerini açmalı. Bir kaç kişi yapacak bir şey yok demiş, nasıl olmaz yahu ? Oy verebilme hakkı olan herkesin yapabilecek 1 şansı mevcut(tu gerçi, tren kaçalı çok oldu).

Takım tutar gibi parti tutmayı ve de at gözlüğü takmayı bırakmalılar.
 
Vatandas olarak

1-) 0 araba almayiz. Boylece yurdisina 30.000 40.000$ cikmamis olur.
2-) iPhone gibi tum yabanci telefon almayiz. 300-500-1.000$ Turkiye'de kalir.

Tabii biz 1000$ dusunuyoruz ama bu para BIRILERININ CEREZ PARASI yada TELEFON PARASI etmez.


Yurtdışından üretilen arabaları almaz ise vatandaş, devlet batar. (batar der iken büyük bir gelir kaynağı yok olur anlamda.) Sizce arabayı üreten mi kazanıyor sanıyorsunuz.
100 bin TL arabadan üreten 10bin tl kazanıyor ise, devlet 35bin tl kazanıyor. Rakamları attım tamamen net rakamlar değil. Arabadan alınan vergilere bir bakın önce sonra yorum yapınız.
 
Holding sahibi kişiler sanatçılar yani zengin kişiler piyasaya büyük miktarda $ ve € sokarlarsa ₺ ye çevirirlerse doların ateşi düşer.
24 Hazirandan sonra da piyasaya 30 Milyar $ pompalanacaktı. Hani nerede?
https://twitter.com/06melihgokcek/status/999095480578605057?s=21
30 Milyar Doların büyük bir kısmı pompalanmış :D. Peki dolar düştü mü? Kıpırdamadı bile.
 
24 Hazirandan sonra da piyasaya 30 Milyar $ pompalanacaktı. Hani nerede?
https://twitter.com/06melihgokcek/status/999095480578605057?s=21
30 Milyar Doların büyük bir kısmı pompalanmış :D. Peki dolar düştü mü? Kıpırdamadı bile.
Bozduracağım demekle olmaz, alır eline dekontunu koyar masanın üzerine o zaman nasıl düştüğünü görürsünüz. X kişi 30 Milyar bozdurmuş $ hâla aynı demek için o bozdurmuş olduğu $ ın kanıtı gerekir. Yoksa bende derim dün 100.000 $ bozdurdum ama $ düşmedi diye.
 
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı