Doları düşürmek için vatandaş ne yapabilir?

Eki Görüntüle 321423

Twitter gördüm, ülkenin özeti bu durumda. Vatandaşın yapabileceği tek şey, bu yükseldiği ekonominin coştuğunu sana insanları bilgilendirmek. Ama gel gör ki bu da imkansıza yakın bir durum. Saatlerini harcasan bile uç kısımlarda kalanlar yükseldikçe hala iyi gittiğimizi sanacaklardır.
:ROFL::LOL: Uç kısımda olsan da geminin eğildiğini, yer çekiminin etkisini hissedemeyecek kadar zeka geriliği nasıl olur anlam veremiyorum. Hala bizim kaptan en iyisi demeye devam ettiler ama şu son zamanlarda sus pus oldular, anladılar biraz. Lakin bu sefer geminin batmasını buz dağına bağlamayı becerdiler, yine de kaptanın suçu yok maşallah...

Belki de ABD krizini kendileri anlaşarak bile çıkarmış olabilirler, her şey beklerim ben bunlardan, batışa bahane bulmak için olur mu olur.:kararsız:

Hatırlarsanız Trump, seçilirken seçimden önce kraldı, paşaydı. Çok iyi anlaşacaklardı o zamanlar ama sonra ne olduysa...

06-07.08.2018 tarihi bir yere not edilmelidir.Bir günde zengin daha da zengin oldu, fakir daha da fakirleşmiştir.
10-20 bin dolarım var dolar artsın diye sevinenlere daha da entresan kesim. Bozdurdun bu doları 50 bin Tl bile kar etsen neye fayda. 1 doları bile olmayanlara zaten söylenecek bir söz yok. 3 günlük yaşıyor çoğu. Evet evet yanlış anlamadınız 3 gün. 1 hafta bile ilerisini görebilecek kadar mantıklı karar alamıyorlar.
Çok iyi hatırlıyorum gezi olaylarını. Dolar biraz tırmanışa çıktı diye demediklerini bırakmayanlar nerede sormak lazım.
Bakın 08.08.2017 tarihinde dolar 3,5 TL
07.08.2018 tarihinde dolar ise 5,4TL oldu şuanda. Nerede duracak belli değil. Bir senede 2TL.

Ufak bir detay paylaşmak isterim. 2001 yılındaki krizde ben bilgisayar almayı düşünüyordum. Dolar 500-600bin TL civarıydı tam rakamı hatırlamıyorum. Bir akrabamız bana 1000$'lık bir bilgisayar alırsam işimi göreceğini söylemişti. Daha liseye yeni başlayacağım yıllar. Sonra kriz patladı Dolar oldu mu sana 1-1.2 milyon TL.

Bu krizde doviz piyasası serbest değildi. Merkez bankası yılın başında döviz için fiyat taahhüt ederdi. Sonra yıl sonu o fiyat revize edilirdi. Yani bu yükseliş 1 günde olmazdı ama 1 günde olmuş gibi etki yapardı.

Şu an serbest fiyatla satıyor merkez bankası dövizi. Yani eli çok daha rahat o günlere göre. Buna rağmen yıl içindeki artış muazzam. Medya yazmıyor. İnsanlar farkında değil nasıl bir krizin içinde olduğumuzun. Gün içinde %4-5 arası yükseliş çok kritik.

Bilim kurgu filmlerini çok severim. Merakla izliyorum sanki bir bilim kurgu filmi gibi. Merak ediyorum ne olacak acaba diye. Çok enteresan gerçekten.

Superman gelse doları durduramaz ama belki @SpermMan durdurabilir.[emoji1]

Edit: SpermMan'in büyük bir azim ile taarruza kalkması üzerine onlarca doların "enkaz" altında kaldığı bildirildi. Dolar kendinden geçerek can verdi...[emoji1]
Technopat artık bildirimleri adam gibi yolla!
Geldim dostum ne dolar mı? Güç topluyorum beklesin 4.3'ten nasıl 4'e düştü zannediyorsun geçen? Aramızda kalsın ama.

Dışarı kaçan paranın tersine dönmesi için; ürettiğimizden çok daha azını tüketmeliyiz ki bir şeyler tersine dönebilsin. Ama bizim IPhone tutkunu Türk halkımız, asfalt tutkunu Türk halkımız öyle değil.
Dikkat ettiyseniz üretelim demiyorum, tüketmeyelim diyorum; üretiyor olsak tüketileni dert etmezdik çünkü.

Zaten mevzu; halka IPhone aldırtmamak ile çözülecek bir mevzu değil :) Senin oy verdiğin yöneticiler; bu memleketin parasını arsaya - binaya - AVM'lere gömerse olacağı budur. Türk halkı olarak bundan anlıyoruz biz. Türk halkı olarak asfalt döken - tuğla dizen - çimento karan; kısacası mala vuran (Sıva yapmaya yarayan alet) yöneticileri tercih ediyoruz. Daha ne kadar vururlar mala bilmiyorum.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı