kısacası mala vuran (Sıva yapmaya yarayan alet)
Casper çöp telefonu bilmemek olur mu biliyorum tabi zaruri ARGE yapmaktan başka bir şey değil. Türk halkına rezil donanımları uygun gören bir firma kendisi bilgisayar da Excalibur markasında 10 bin TL'ye notebook ile satış hedefi koyan bir firmadan bahsediyoruz. 8-9 bin TL'ye MSI laptoplar var. Bunların mantığına göre CASPER > MSI. Bir de yerli milli markamız Vestel var. Röportajı bulamadım ama sanırım Vestel yeni telefon çıkardığında sanırım SDN ile röportaj yapmıştı. Bu yönetici S7 serisi ve dönemde o fiyat aralığında çıkan cihazlara ithafen şunu demişti. "Bu telefonların yaptığı ile bizim yaptığımız arasında ne fark var ki? Onların telefonu da fotoğraf çekiyor bizim de çekiyor. Halkımız o zaman Vestel'in 799-899 arası telefon fiyatlarıyla 2500 TL'ye satış fiyatı konulan S7'yi benzetmesi hatta Türk halkını bilgisizmiş gibi lansetmesi trajikomik açıkçası ve o yerli milli markamız VESTEL.Kardeşim ufak tefek var ama dediğin gibi pahalı mesela casper bir telefon yapıyor bilmem kaç gb ram hafıza koyuyor yine de telefon çöp önce fiyattan çok sağlamlığa yönelmeliyiz bence bu dediğim telefon piyasaya 1000-1500 tl ye çıkıyor ama ben aynı özellikler de 2500-3000 tl ye başka telefon alıyorum casper alan kim de görsem 5-6 aya bozuluyor servis karşılıyor ama 2 ay sonra telefon geliyor özellikle şarj soketinde bu yüzden bence fiyattan çok kaliteye önem vermeliyiz.
Hatta son zamanlarda Arapların elinde olan Türk Telekom Türkiye'yi baya bir kazıkladı. Miktarı hatırlamıyorum ama tüm kazancı yurtdışındaki kendi şirketlerine çekmişler.Halkın cebinde milyonlar yok ki düşsün. Kaldı ki Özel sektörün dış borcu var. Ve ödemek için piyasadaki doları toplayacak. Sen 1 koyacaksın şirketler 100 çekecek. Kısa sürede yapacak hiçbir şey yok. Doların 7 olduğunu göreceğiz.
Her sene araba ve telefon değiştirmemek yani dışarıya döviz çıkışını önlemek, parayı tutmak ve etrafa savurmamak. Ne kadar biz önlem alsakta tek kişinin yapacağı iş etki etmez.Arkadaşlar malum dolar aldı başını gidiyor. Devletin yapması gerekenler malum. Konuyu açma sebebim az çok diye düşünmeden vatandaş olarak biz dövizin düşmesine nasıl yardımcı olabiliriz? Mesela elektronikte ikinci el eşyalar alarak hem tasarruf edip hemde yurt dışına döviz akışını yavaşlatabiliriz başkasının kullanmadığı bir bilgisayar bizim ihtiyacımız olabilir. Market alışverişinde yerli markaya yönelmek de bir fikirdir.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.