Doları PayPal karta alıp, TR hesabına atmak

grainn

Hectopat
Katılım
31 Mart 2021
Mesajlar
192
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Öğrenci
Merhabalar bu güne kadar Valorant'tan 5 6 ayda 2 2.5k para aldım ama TR'ye satarak sonradan öğrendim ki bayağı bir enayilik yapmışım, Amerika'da saydam en az 10 12K kazanabilirmişim, konuyu araştırdım G2G sitesinden satacağım yabancılara dolar ile paramı da Rusya'da yaşayan dayımın PayPal hesabına çekeceğim o ise kendi halkbankından bana parayı atacak, sizlere sorum ben vergi cezası falan yer miyim? Hiçbir türlü dolar sokmayacağım ülkeye, Rusya'da amcam vergi yer mi ya da bilgisi olan yardımcı olur mu?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Türkiye üzerinde vergi yiyeceğini sanmıyorum, banka hesabına çok absürt paralar girmediği sürece sıkıntı yaşayacağını sanmıyorum. Ancak şunu bilin: Türkiye'de e-ticaret için yıllık 30 bin TL ciro ya kadar bireysel muafiyetten yararlanıp vergi ödemek zorunda değilsin. Sonrasında ise Bir şahıs şirket açman gerekiyor ama açmadan da yürürsün. Ama bir sabah maliyeden kapına gelirlerse cezası ile beraber ödersin :D

Bu konuda bir Mali müşavir e danışman en doğrusu olur. Bu arada Yurt dışından Türkiye'ye para çekmenin en kolay yolu PayPal'dan çok BTC ve BNB gibi duruyor şu an. Bunu da aklında bulundur.
 
Paypal kart diye bir şey yok öncelikle, paypal hesabı var. Dediğin yöntemde de sıkıntı çıkmaz dayın açıklamaya harçlık falan yazar.
Zaten yaptığın şey ne bilmiyorum ama hesap satmaksa en başta zaten yasal bir şey değil yani bunun için mali müşavir, şirket işleri falan olmaz.
 
PayPal kart diye bir şey yok öncelikle, PayPal hesabı var. Dediğin yöntemde de sıkıntı çıkmaz dayın açıklamaya harçlık falan yazar.
Zaten yaptığın şey ne bilmiyorum ama hesap satmaksa en başta zaten yasal bir şey değil yani bunun için Mali müşavir, şirket işleri falan olmaz.

Gayet oluyor, hesap satmanın yasallığı hakkında bir yasa yok (benim bildiğim kadarı ile). Yıllık 30 bin ciroyu geçtiysen zaten şirket kurmak zorundasın.
 

Geri
Yukarı