Doların düşmesi

Epey bir ekonomist takip ediyorum ve buna göre çıkacak diyorum. Dolar zaten şu an baskılandığı halde bu seviyede. Baskılamayı bir bırakırlarsa kuyruğu kopmuş dana gibi koşmaya başlayabilir.
Epey bir ekonomist takip ediyorum ve buna göre çıkacak diyorum. Dolar zaten şu an baskılandığı halde bu seviyede. Baskılamayı bir bırakırlarsa kuyruğu kopmuş dana gibi koşmaya başlayabilir.
Abi virüs yüzünden dolar düşebilir veya yükselebilir mi?
Abi birde dolar artmıyor, TL değer kaybediyor. Doğru mu?

Dövizde önemli olan fiyatı değildir. Fiyat istikrarıdır. Doların ani düşüşleri de ekonomiyi kötü etkiler. Örneğin doların sürekli inip çıkarak, 3-6 lira arasında gidip gelmesindense en uzun vadede sabit 10 lirada kalması her zaman daha iyidir. Dolarda ani düşüşler beklemeyin. Sabit hızla erimeside ne yazık ki imkansız.

Söylediklerinize katılmakla beraber baskılama olayını da kısaca ve basit bir şekilde anlatayım. Şuan döviz mevduatı 200 milyar doları geçti yani vatandaşın bankalarda 200 milyar dolardan fazla parası var. Bu yanınızda taşımak istemediğiniz bankalarda hesaplarımızdaki dolarları Merkez Banka'sı bankalardan topluyor ve tekrar piyasaya sürüyor. Yani sizin döviz taleplerinizi yine sizin bankalardaki dolarınız ile karşılıyor. Bu durumda piyasalarda dolar noksanlığı oluşmadığı için arz-talep karşılanıyor ve dolar belli seviyelerde kalmaya devam ediyor. Lakin bu şekilde taşıma su ile nereye kadar çark döner bilinmez.

Gelelim son zamanlardaki ani altın düşüşlerine...

Bildiğiniz gibi bu virüs belasından dolayı dünyada borsalar sert düşüş gerçekleştirdi. Bu durumda yatırımcılar büyük zararlar ile hisse satmak yerine nakit para ihtiyaçlarını zaten (kısmen) yüksekte olan altın bozdurarak karşıladılar.

Şuan tüm piyasalar gerçekten muamma bir hal aldı ve yarına ne olacağı belli değil, lakin kendi çizdiğim teknik analize göre dolar aşağıda 6.25 sonrasında kırılır ise 6.13'e kadar inebilir. Bu seviyenin altına inmesi şuan pek mümkün görünmüyor. Yukarıda ise muhtemelen 2'li tepe yapacaktır ve 6.35'in aşılması ile ivme kazanarak ileri zamanlarda yine 7'li seviyeleri göreceğimizi sonra tekrar aşağı kırılacağını ön görmekteyim.

Keşke o günleri bir görebilsek. 😔
1584207824447.png

Elinden kayarsa düşer. :D
Dolar artarken oluşan gerilim ortamını az da olsa hafifletmek için şu videoyu izlemenizi önerebilirim. :)
Alttaki video beni güldürdü.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

@BilgisayarKurdu durumu özetlemiş.

Son düzenleme:
Ben 4.4.2020 tarihinde sistem topluyorum şahsen. Düşecek diye beklerken daha da yüksek fiyattan almak zorunda kalıyor çoğu insan. Düşse sanki ne kadar düşecek? 0,5-6 puan düşmesini beklemek bile iyimserlik olur. Hesaplayın 0,5'lik kur düşüşü ve bu düşüşün fiyatlara yansıması ne kadar zaman alacak?

Aradaki fark belki 2-3 günlük çalışma bedelinize tekabül ediyor zaten. Alın gitsin, hayat beklemeye değecek kadar uzun değil :)

Ben 4.4.2020 tarihinde sistem topluyorum şahsen. Düşecek diye beklerken daha da yüksek fiyattan almak zorunda kalıyor çoğu insan. Düşse sanki ne kadar düşecek? 0,5-6 puan düşmesini beklemek bile iyimserlik olur. Hesaplayın 0,5'lik kur düşüşü ve bu düşüşün fiyatlara yansıması ne kadar zaman alacak?

Aradaki fark belki 2-3 günlük çalışma bedelinize tekabül ediyor zaten. Alın gitsin, hayat beklemeye değecek kadar uzun değil :)
Rıza Baba uzun bir aradan sonra yeniden seni görebildim. 🤣

Rıza Baba uzun bir aradan sonra yeniden seni görebildim. 🤣
Mutlu olmana sevindim :D 🤣
Dolar demişken altın yükseldi diye 331'de sattık, 360'a dayandı 1 günde. Benim borsadan yana bilgim - yeteneğim yok bunu anladım :) Sürekli kardan zarar ediyorum, çok güvenciyim.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı