Doların yükselmesini isteyen insanlar

Criesley

Kilopat
Katılım
29 Ocak 2019
Mesajlar
2.676
Makaleler
6
Çözümler
12
Yer
Samsun
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
İlahiyat
Bazı malum Bitcoin ve benzeri BTC sitelerinde dolar forumları var ve bu forumlarda dakikalık yorumlar var ve bu yorumlar hakkında konuşmak istiyorum örnek vererek gideceğim.

1. kişi tarzı: Dolar alında yükselsin diyen kişiler. Bunlardan çok fazla var bu bir gerçek elinde yüksekten aldığı için bozdurma yapmadığı ve parasının eski değerine gelmesini isteyen insanlar olarak görüyorum.

2. kişi tarzı: Türk lirası değer kaybettikçe sevinen kişiler. İşte bu çok garip oh 13 olacak yarın 14 görür, görse de bozdurma yapsak yazan kişiler. Çok garip birisi buna karşı neden böyle yazıyorsun bırak düşsün diye cevap yazmış ve umursamadan beni ilgilendirmez yükselsin diye karşılık vermiş.

3. kişi tarzı: 24TL olmasını bekleyenler ,ciddiyim bu var. Dolar ülkenin piyasanın etkilemiyor mu merak ediyorum. Bitcoin şu kadar olur o zaman satarım ile ülkemin parası yüzde 100 değer kaybetsin o zaman satarım. Bir şey sormak istiyorum, kendilerine dolar 24 TL olduğunda en basitinden yağ 240 TL olacak, bunun farkında değil misiniz?

4. kişi tarzı: Kimse dolar satmaz. Evet bu ne yazık ki en doğru yorum çünkü insanlar geldiği yere çıkması için bekliyor. Bu foruma özgü bir şey değil diye düşünüyorum başka yerlerde de bunu okudum.

5. kişi tarzı: Kimse fakiri düşünmez yorumları. Edit:

Daha fazla şeyler var lakin benim anlamadığım şey şu insanlar dolar yükseldikçe kazanç sağlamıyor ki bu BTC değil ülke dolara göre şekil aldığı için bugün dolar 18 olduğunda nasıl her şeye zam geldiyse ve düştüğünde indirim aynısı yarın da devam edecek. Tek kaybeden insan elinde doları olmayan 3 çocuk babası ve asgari ücret alan insanlar olacak. Doları olan da kazanamaz.

Bakın bu siyaset değil 1 yıl önce burada giriş seviyesinde Cyberpunk oynayacak bilgisayarlar topluyorduk çok çok 4200 TL'ye. Şimdi en az 13000 belki 14000 vermek lazım. Dolar ne yaptı piyasayı hareket ettirdi. Tabii bunu anlatmama gerek yok.

Asıl anlamak istediğim şey insanlar neden bunu istiyor? Neden TL değer kaybetsin ve dolar yükselsin istiyor anlamıyorum. Her şey 2 kuruş kar yap diye mi sonra dönüp baktığında ben dolardan 2 kuruş kar yaptım diye sevdiğin de insanların hali ne olacak merak ediyorum.

Devletin başını da duran kişi sevmemek ile devletini sevmemek arasındaki farkı görememek de garip geliyor.

Sizce ne olacak?
 
Sadece başlığı okuyarak yanıt vereceğim fakat dolar düştüğü halde alım gücüm artmıyorsa ve ürünlerin fiyatları düşmüyorsa benim için ne faydası var? Dolarım varsa ve TL değer kaybettikçe alım gücüm -saçma bir şekilde- artıyorsa elbette ki yükselmesini isterim.
 
Benim de bi' arkadaş var, okulda dua ediyor dua da şu "Allah'ım dolar 20 TL olsun, ben sattıktan sonra tekrar 10 TL olsun". Benim görüşüm de doların yükselmesini isteyenler sağlıklı düşünemiyorlar.
Dolar yükselsin. Dolar coşsun, Dolar patlasın, DOLAAARRRRR!
 
Devlet bilerek doları faiz, faiz diyerek yükseltti sonra bu hamleyle düşürdü. Kendi halkını terste bıraktı tabi yükselmesini isteyecekler. :D
 
Sadece başlığı okuyarak yanıt vereceğim fakat dolar düştüğü halde alım gücüm artmıyorsa ve ürünlerin fiyatları düşmüyorsa benim için ne faydası var? Dolarım varsa elbette ki artmasını isterim.
Eskiden zaten 8-9tl civarındaydı 18 den 11tl ye düşmesi iyi ama önceye bakarsak yine yüksek sayılır. Alım gücü olması için üretim yapmalıyız bizde o yok dolar 5tl'nin altına düşse anca ülke toparlanır. Bu arada ürünlerin fiyatlarına da gelirsek her gün etiket değişen insanlar düşürmeye gelince yavaş yavaş yapıyor tamamen kendi milletimiz hepsi fırsatçı herkes para istiyor sonra da hükümet suçlu oluyor halbuki her gün zam yapan millet.
 
Doların inip çıkması insanların arzusuna bağlı değil ki.
Türkiye ekonomisi dikiş tutmaz artık. Organize olmuş cehalet tarafından yönetildiğimiz ortaya çıktı.

Ekonominin çok istikrarlı olduğu dönemde, ekonominin başında olan liyakat sahibi insanların şu anda nerde olduklarına bakabilirsiniz.

Buna rağmen doların 6-7 liraya düşmesini isterim.
 

Geri
Yukarı