Dolmuşa binince ne söylenmeli?

İnerken ne demeliyim? Arkadaşım "beni bir tükürür müsün şuraya" de dedi. Böyle bir şeyin olmadığını tabii ki de biliyorum ama doğrusunu öğrenmek isterim.

Kardeşim ekstra bir atraksiyona gerek yok bunun için. Direkt olarak "abi bir öğrenci alır mısın (bir de yer adı söyleyeceksin işte)" diyeceksin, kimse seni yargılamaz orada merak etme.

Ya da daha kibar olayım dersen "abi" tarzı hitaplar kullanma, siz-biz diyaloguna gir. İnerken de "müsait bir yerde bırakır mısın(ız)" dersin olur biter.

Kasmana gerek yok ya ne olacak yemeyecek kaptan seni :) Bir öğrenci diye parayı uzat binince, inerken müsait bir yerde inebilir miyim diye sor yeter.

Arkadaşlar hayatımda hep otobüsle seyahat ettiğim için dolmuş adabını bilmiyorum. Okulumun önünden otobüs çok nadiren geçiyor ve eve gidene kadar çok zaman kaybediyorum. Dolmuşa bineceğim fakat çekiniyorum. Arkadaşlarıma sordum parayı uzatıp kaptan falan diyeceksin falan dedi hiçbir şey anlamadım. Biri sırasıyla yapmam ve yapmamam gereken şeyleri söyleyebilir mi?

Normal selam verip, sonrasında eğer emin değilseniz gideceğiniz yerden geçiyor mu veya gidiyor mu şeklinde sorabilirsiniz, daha sonra abi bir öğrenci ne kadar falan diyebilirsin sonra gidersin gideceğin yere, eğer gideceğin yere geldiysen ve şöför durmadıysa hala, müsait biyerde falan diyebilrsin.

Minibüse binerken önce selam verilir, ardından para uzatılırken öğrenci ise belirtilir ve mesafeye göre ücret değişebileceğinden ( kısa mesafede daha az para alınabiliyor ) inilecek yer belirtilir. Varış noktasına gelindiğinde " müsait bir yerde inecek var/ineyim " denir. Bilinen, tanınan ve tabela adı çok çarpıcı yerlerde inilecekse " PTT'de inecek var/ ineceğim " de denilebilir. Minibüs şoförleri son derece kibar ve yardım severdir.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı