Dolu CD boşaltılıp içine ISO dosyası atılabilir mi?

KingStannis

Hectopat
Makaleler
1
Yer
İstanbul
Arkadaşlar elimde bir CD var. İçinde film var ama biz o filmi önceden izlemiştik. Ben bu CD'nin içindeki dosyaları kopyalayıp CD'yi biçimlendirebilir miyim? Eğer biçimlendirilebiliyorsa CD'yi biçimlendirip içinde ISO dosyası atıp format, kurulum vs. yapabilir miyim?

Arkadaşlar elimde bir CD var. İçinde film var ama biz o filmi önceden izlemiştik. Ben bu CD'nin içindeki dosyaları kopyalayıp CD'yi biçimlendirebilir miyim? Eğer biçimlendirilebiliyorsa CD'yi biçimlendirip içinde ISO dosyası atıp format, kurulum vs. yapabilir miyim?

Dostum şaka mısın bu zamanda CD ile format mı atılır 1 2 saate bitmez format flash ile 15 20dk atarsın CD 8 GB'yi geçeceksen yapabilirsin.

Hayır yapamazsınız içine ISO'yuda atamıyorsunuz maalesef. Aynı sekilde boot Manager'dan CD'den boot edemezsiniz.

Aslında mümkün fakat bir yandan da değil. CD'leri ben en fazla 1 GB gördüm. Günümüz işletim sistemlerinin ISO dosyaları ise 4 GB civarı. Bu sebeple CD'ye ISO'yu yazamazsınız. Ayrıca CD-ROM USB belleklere kıyasla çok daha yavaş okuma gerçekleştireceği için kurulum işlemi uzun saatler alabilir.

CD 700mb sığmaz ama DVD ye sığdırabilirsiniz.
Normal biçimlendirilip yazılmış bir CD/DVD'nin içini silemezsiniz.
Üstüne dosya eklemek isterseniz cd/dvd "RW" olmalıdır.
Silinebilir cd/dvd oluşturmak için ilk biçimlendirmeyi yaparken fılaş bellek gibi seçeneğini seçmeliydiniz ama o şekilde önyüklemebilir olur mu bilemiyorum.
Bir DVD 1 tl civarı. Yeni bir DVD alıp isoyu yazdırmak (yakmak da denir) için -windowsun sağ tık menüsünde olması lazım- yazdır seçeneğini veya power iso, nero gibi programaları kullanarak cd/dvd ye yazdırma yapabilirsiniz.
Her ne kadar technopat duayenleri kabul etmeyip yanlış bilgilendirme deseler de Dvd yi takıp biçimlendirip isonun içindeki dosyaları dvd ye sürükleseniz bile çalışır.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı