Domain & hosting tavsiyesi

Sbright

Hectopat
Katılım
5 Temmuz 2022
Mesajlar
39
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba, domain ve hosting tavsiyesine ihtiyacım var. Şu an aklımda domaini GoDaddy, Hosting'i ise Natro'dan almak var.

Woocommerce altyapısını kullanarak e-ticaret sitesi oluşturmak istiyorum.

Sanal POS için SSL sertifikalı istiyorum fakat Natro da WordPress hostinglerde SSL ücretsiz ve SSL olmayan iki paket var.

Eğer Natro'dan SSL'li olan paketi almazsam alternatif olarak SSL sertifikası alabileceğim bir platform var mıdır?
 
Alan adınıda hosting hizmetinide aynı yerden, mesela Natro'dan alabilirsiniz. Godaddy daha sonra alan adı transfer vs. gibi durumlarda bazen sıkıntılı süreçler yaratabiliyor veya ilk kayıtta ucuz görülebilir sonra yenilemede pahalı gelebiliyor. Bunları değerlendirerek almalısınız.
Sanal pos vb. ödeme yöntemi için ssl sertifikası ve sitenizin de özel ip üzerinde olması istenecektir. Ücretsiz ssl şeklinde sunulan hosting tarafında kullanılan cpanel, plesk, directadmin vb. hosting yönetim panellerinin verdiği standart ssller oluyor ancak bunu bankalar kabul ediyormuydu hatırlamıyorum açıkcası. Ssl'li olmayan paket alırsanız tabiki ssl'ide farklı bir yerden alabilirsiniz, daha sonra natrodaki hosting hizmetinizin içine yüklersiniz ancak burada da dikkat etmeniz gereken husus natroda ssl'li ve ssl'siz paket sunuluyorsa ssl'siz aldığınızda dışarıdan alacağınız ssl'ide yükletmeyebilirler bu sebeple firmadan bilgi almanız faydalı olacaktır.
 
Öncelikle cevabınız için teşekkürler. Domain ve hostingi aynı yerden almak daha mantıklı o zaman. Let's encrypt ücretsiz SSL veriyormuş sanırım. Bana da o yüzden SSL olana para vermek saçma geldi. Ama dediğiniz gibi problemler olmasın diye ben önceden sorayım en iyisi.
 
Şu anda fiyat performans olarak en beğendiğim SpaceShip. NameCheap'in yan kuruluşu hostingleri falan baya hızlı öneririm. Natro gibi SSL için bile para isteyen firmalardan uzak durun.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Şu anda fiyat performans olarak en beğendiğim SpaceShip. NameCheap'in yan kuruluşu hostingleri falan bayağı hızlı öneririm. Natro gibi SSL için bile para isteyen firmalardan uzak durun.

WordPress için host paketlerinden hangisini önerirsiniz. Bir de domain için tavsiye edebileceğiniz bir yer var mı?
 
WordPress için host paketlerinden hangisini önerirsiniz. Bir de domain için tavsiye edebileceğiniz bir yer var mı?
Ben kendim namecheap kullanıyorum domain reg için. Fakat spaceship kullanacaksanız direkt oradan da alabilirsiniz çünkü zaten namecheap'e bağlı. Essentinal işinizi fazlasıyla görür. Biraz daha ucuz olsun derseniz sunucumweb hosting paketleri de güzel.
Ben 20 liralık paketi ağır bir wordpresste test ettim gayet başarılı.
 

Technopat Haberler

Geri
Yukarı